Glasvezeltechniek wordt steeds populairder. Het is een nieuwe techniek die er voor zorgt dat men steeds sneller internet tot de beschikking heeft. In de huidige maatschappij is het ook steeds belangrijker om snel internet te hebben. Dit geld voor zowel thuis als voor in het bedrijfsleven.
 

Waarom kiezen voor glasvezeltechniek?

De meeste traditionele verbindingen, zoals coax en adsl werken met koper. Deze kabels hebben een beperkte snelheid. Deze snelheid ligt op maximaal 20 mb per seconde. Deze snelheid wordt beperkt door een fenomeen genaamd bandbreedte. Deze bandbreedte is heel simpel gezegd de ruimte dat het internet heeft. Een standaard bandbreedte ligt rond de 20 mb per seconde. Wanneer je bijvoorbeeld online gaming en netlfix aan hebt staan, dan ga je al snel over die bandbreedte heen gaat, dan wordt de verbinding verminderd. Dit heef tot gevolg dat voor beide service de verbinding slecht is. Met glasvezeltechniek wordt die bandbreedte vergroot.
 

Glasvezeltechniek vergroot de bandbreedte

Wanneer de bandbreedte wordt vergroot, heeft het als gevolg dat er meer internet over de ruimte van de kabel gaat. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere apparaten op het internet hebben, zonder dat dit de snelheid hindert. De snelheid is daarentegen sowieso een stuk hoger dan de koperen variant.
 

Glasvezeltechniek in het bedrijfsleven

Doordat glasvezel een hogere snelheid en meer bandbreedte levert, is het uitermate geschikt voor in het bedrijfsleven. Voor veel bedrijven is het internet essentieel en daarmee ook hun verbinding. Het is dus belangrijk dat er meerdere computers of ander apparatuur, op hetzelfde netwerk kunnen. Het liefste wil je dat dit gebeurd zonder dat er storingen en vertragingen zijn. Daarnaast moet het bedrijf voortdurend back-ups maken op het netwerk. De verbinding heeft dus heel veel te verduren en is een flinke verbinding nodig. Glasvezeltechniek biedt de juiste hoeveelheid bandbreedte zodat elke werknemer kan werken zonder storingen of wachttijden

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *