Alles in 1 glasvezel vergelijken
Alles in 1 glasvezel vergelijken

Glasvezel is de meest snelle internetverbinding die er momenteel verkrijgbaar is. Glasvezel zal de eerst komende jaren dan ook de marktleider blijven als het om netwerkverbinding blijven al zijn draadloze internetverbindingen een indirecte concurrent. Draadloze internet verbindingen zijn namelijk vele malen trager ook al heb je 4G netwerk. Er worden dagelijks vele huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk aangezien de dekking van dit netwerk nog niet landelijk is. Andere landen lopen ver achter als het om snel internet gaat, Nederland heeft één van de beste internetverbindingen wereldwijd.
 

Glasvezel providers

In Nederland zijn er veel providers die glasvezel-diensten leveren. Het glasvezelnetwerk is echter in handen van een zusterbedrijf van KPN en alle glasvezelleveranciers leveren via dit zelfde netwerk met uitzondering van enkele kleine lokale providers die deels een eigen netwerkje hebben. Er zit echter wel verschil per provider. Bij elke provider kan er gekozen worden uit 3 glasvezeldiensten kennende, internet, TV en telefoon. Er kan gekozen worden om deze diensten af te nemen als een losse dienst of deze drie diensten kunnen afgenomen worden in een pakket. Een zogehete alles in 1 glasvezel pakket.
Door de drie diensten af te nemen in één abonnement is er maar één installatie nodig, is er één aanspreekpunt en is er maandelijks maar één factuur. Wel zo gemakkelijk!

Beschikbaarheid glasvezel

De beschikbaarheid van glasvezel kan worden gecontroleerd door een simpele zogeheten postcodecheck. Deze postcodecheck gecontroleerd of er op het opgegeven postcode en huisnummer reeds een glasvezelleverancier beschikbaar is en zo ja krijg je een overzicht van alle providers die glasvezel kunnen leveren. In de resultaten van de postcode controlle krijg je direct een overzicht van alle providers, hun pakketten en de abonnementsprijzen. Mocht je al weten welke provider er beschikbaar is  op jou adres dan is het aan te raden om toch eerst een postcode check te doen om er zo zeker van te zijn dat je niet te veel betaald voor je glasvezel diensten en of je wel optimaal gebruikersgemak krijgt voor je abonnementsprijs. De verschillen per provider pakket zijn namelijk behoorlijk groot. Zo zijn er bij sommige provider meer gratis televisiezenders beschikbaar of kan er gratis getelefoneerd worden naar andere vaste en mobiele telefoons.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *