Ondertussen het is één van de grootste ergernissen: traag internet. Voor in veel woningen is het belangrijk onder jongeren om goed internet te hebben. Zo willen zij series kunnen kijken en online willen gamen. Voor veel bedrijven is het ook essentieel om goed internet te hebben. Glasvezelkabel is het middel wat voor het beste internet zorgt.
 

Glasvezelkabel voor in huis

Sommige wijken hebben het al, maar veel ook niet. Standaard ligt er een ADSL of Coaxkabel in de grond die zorgt voor de verbinding tussen de wijkverdeler en uw woning. De bandbreedte van deze kabels is meestal niet groot genoeg om veel aan te kunnen. Glasvezel heeft een veel grotere bandbreedte wat veel aan kan.
 

Glasvezelkabel voor in het bedrijfsleven

Naast dat glasvezel wenselijk is voor het thuis gebruik, is het nog belangrijker in het bedrijfsleven. De reden hiervoor is dat het veel betrouwbaarder is dan ADSL of Coax. Ten eerste het volgende. Allerlei bedrijven die in hun werkzaamheden bij databases moeten (ziekenhuizen of distributiebedrijven), rekenen op snel internet. Elke keer dat zij bijvoorbeeld moeten wachten tot hun computer is verbonden, leidt tot ergernis.
 
Ten tweede is de bandbreedte belangrijk die glasvezelkabel levert erg belangrijk. Over deze bandbreedte kan bijvoorbeeld het internet draaien die back-up’s maakt van belangrijke bedrijfsinformatie. Daarbij kunnen dan ook camera beelden gestreamd worden. Dit alles zonder haperingen. De betrouwbaarheid ligt dus erg hoog en je kan eropaan wanneer je het echt nodig hebt.
 

Glasvezelkabel is betrouwbaarder en veiliger

Door het materiaal waar de kabel van gemaakt is zorgt ervoor dat de kabel minder gevoelig is voor storingen. Bij de traditionele kabels kan het voorkomen dat er storing ontstaat door magnetisme. Glasvezel heeft dit probleem niet.
 
De kabels zijn daarnaast ook veilig doordat deze niet af te tappen zijn. De traditionele kabels kunnen afgetapt worden. Glasvezel kan niet afgetapt worden doordat de kabel en heel sterk is, en stopt wanneer het beschadigd wordt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *