Misschien heb je nog nooit van gitaarakkoorden gehoord? Vaak maken gitaristen wel gebruik van akkoorden, maar hoe deze nu echt werken is een ander verhaal. Nog niet zo heel lang geleden werden gitaar cursussen aangeleerd door middel van noten. Als je de noten op het notenschrift kende dan kon je gitaar leren spelen. Tegenwoordig is dit een methode die nogal achterhaald is. De cursisten van deze tijd hebben het druk en zitten niet te wachten op veel lesstof met weinig resultaat. Gelukkig is het nu anders. De cursussen worden nu gegeven aan de hand van gitaarakkoorden. Maar wat zijn eigenlijk gitaarakkoorden en waarom zijn deze zo belangrijk? Dat kom je hieronder te weten.

Wat zijn eigenlijk gitaarakkoorden?

Een gitaarakkoord is simpel gezegd een akkoord dat bestaat uit 3 noten. Bij een gitaar vormen de posities op de gitaarhals in combinatie met de snaren voor tonen. De basis gitaarakkoorden bestaan uit de A,B,C,D,E,F en G. Ook wel bijvoorbeeld bij een ‘A’ een ‘A-akkoord’ genoemd. Naast de basis gitaarakkoorden zijn er nog duizenden andere akkoorden. Dit zijn allemaal kleine veranderingen op de basis gitaarakkoorden. Vandaar dat elk akkoord begint met de letter van een basis gitaarakkoord.

Voordelen van gitaarakkoorden

Waarom je moet kiezen voor gitaarakkoorden ligt deels aan jezelf. Het gaat er maar net om wat voor jou het makkelijkste is of wat je ermee wil bereiken. Bij het bespelen van meerdere muziekinstrumenten kan het handig zijn om te kiezen voor het gitaar noten lezen. Mocht je alleen gaan voor gitaarakkoorden met een snel resultaat dan zijn gitaarakkoorden met een gitaarakkoorden diagram de oplossing.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *