Het lijkt misschien een utopie, maar wie wil dat nou niet? Gezond afvallen binnen een maand, het klinkt je waarschijnlijk als een sprookje in je oren. Vaak krijgen we te horen dat het onmogelijk is om binnen een maand voldoende af te slanken om het door ons gewenste gezond gewicht te bereiken.
Toch loont het de moeite om te bekijken of het mogelijk is om enig gewichtsverlies te boeken binnen een maand. De vraag je je hierbij kunt stellen, is niet of je het door jou gewenste gezond gewicht kunt bereiken in een maand, maar hoeveel gewicht je kunt verliezen in deze tijdspanne.
Daarom leggen we in dit artikel op een aantal manieren waarop je kunt afslanken. Afhankelijk van de manier die jouw voorkeur wegdraagt, zul je meer of minder gewicht verliezen.
Je kunt gewicht verliezen door te gaan diëten. Dit is een manier die de nodige discipline vraagt. Eén van de voorwaarden is namelijk dat je je aan een dieet kunt houden. Je zorgt ervoor dat je minder calorieën inneemt, waardoor je aan gewicht verliest. Het is ook een manier die werkt op lange termijn. Bij het aannemen van een nieuw eetpatroon is het niet alleen belangrijk dat je minder calorieën binnenkrijgt, het is van even groot belang dat wat je eet ook voldoende voedzaam is zodat je geen vitaminetekort of andere voedingstekorten.
Voor je gaat afvallen, raden wij je aan om na te kijken hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt om een gezond leven te leiden. Door een maand te diëten kun je afhankelijk van je BMI en begingewicht zo’n 4 à 5 kilo per maand afvallen. Belangrijk is om in het oog te houden of je door af te slanken niet onder je optimale BMI komt. Hierbij geldt dat je in het begin meer afvalt dan op het einde van de maand. Het is belangrijk om weten dat minder eten alleen niet voldoende is om een blijvend resultaat te hebben.
Veel mensen die gewicht willen verliezen, gaan niet alleen diëten, maar ook sporten. Door aan sport te doen verminder je niet het aantal calorieën dat je opneemt, maar je gaat meer calorieën en overtollige vetten verbranden. Als je sporten combineert met een aangepast dieet kun je de resultaten van beide manieren combineren, en kom je tot betere resultaten.
Als je een gezond gewicht wilt bereiken is het zeker mogelijk om binnen één maand als resultaten te boeken. Of dit ook je eindresultaat is, hangt af van het totaal aantal kilo’s dat je wilde afslanken. In de meeste gevallen zal het gewichtsverlies op één maand tijd niet leiden het optimale gezond gewicht dat je voor ogen had, maar één maand diëten is zeker een goed begin.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *