Het is voor iedereen belangrijk om voldoende fruit en groente te eten. Echter gebeurt het nog niet genoeg dat iedereen dagelijks voldoende fruit en groente binnenkrijgt. Je kunt natuurlijk goede voornemens maken en met jezelf afspreken dat je genoeg fruit gaat eten. Als je eenmaal een ritme hebt gevonden om voldoende fruit te eten, zal dit steeds makkelijker worden. Voor een goed assortiment aan fruit kun je terecht bij supermarkt Jan Linders.

Ontbijt met fruit

Je kunt bijvoorbeeld de dag goed beginnen, en ontbijten met fruit. Dit is een gezond begin van de dag, en bovendien heb je meteen een portie fruit binnen. Ontbijten moet je toch, dus waarom zou je dit niet met fruit doen? Misschien denk je wel dat je gewoon een paar stuks fruit naar binnen moet werken, maar er bestaan hele lekkere recepten met fruit. Recepten die snel te maken zijn, maar daarbuiten ook nog eens gezond en lekker zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een boterham beleggen met banaan en een beetje appelstroop of pindakaas. Ook is havermout met rozijnen, stukjes appel en kaneel een aanrader. Dit is vooral lekker in de herfst en in de winter. In de zomer kun je weer kiezen voor heel ander fruit, zoals aardbeien. Ook kun je verschillend fruit samen mixen tot een smoothie.

Smoothie

De tweede optie om meer fruit binnen te krijgen, is dan ook het maken van een smoothie. Dit is makkelijk en ook nog eens snel op te drinken. Ook is een smoothie handig als je bijvoorbeeld snel weg moet, je neemt je smoothie namelijk makkelijk mee in een beker. Om een smoothie te maken, mix je gewoon verschillende stukken fruit door elkaar. Pak bijvoorbeeld een appel, een peer en een banaan. Maak deze schoon en snijd ze in stukjes. Nu kun je ze in de blender gooien met wat yoghurt.

Seizoensfruit

Om voor wat afwisseling te zorgen, kun je elk seizoen kiezen voor ander fruit. In de herfst kun je bijvoorbeeld kiezen voor appels, peren en bramen. Typisch zomerfruit zijn lekkere zoete aardbeien en in de winter kun je bijvoorbeeld kiezen voor mandarijnen en sinaasappels. Als je kiest voor seizoensfruit, smaakt het veel lekkerder. Ook is het veel goedkoper, dus het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Verder kun je goed kiezen voor fruit uit eigen land, dit is heerlijk en ook nog eens goed voor het milieu.

Supermarkt

Je kunt fruit kopen op de markt, maar ook gewoon in de supermarkt. Bij supermarkt Jan Linders is er bijvoorbeeld altijd een goed assortiment aan fruit en groenten. Voor jouw dagelijkse portie fruit kun je dus terecht bij supermarkt Jan Linders. Hier vind je lekker vers fruit. Voor degenen die er behoefte aan hebben, is er ook biologisch fruit.
 
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *