Belasting aangiften, elk jaar in maart is het weer zo ver. Voor de een is het een fluitje van een cent, voor de ander is het een regelrechte ramp. Zoals de Belastingdienst altijd zegt “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”, is dit dan ook de spijker op zijn kop. Leuk is niet bepaald het leuke woord, als het gaat om de gemiddelde Nederlander die niet zo bèta-gericht is ingesteld. Makkelijker heeft de Belastingdienst het gelukkig dus wel gemaakt. Sinds enkele jaren slagen zij er in om steeds meer gegevens vooraf in te vullen. Je jaaropgaaf en de WOZ-waarde bijvoorbeeld, zijn alvast voor jou ingevuld. Dit hoef je slechts te controleren aan de hand van de jaaropgaaf die je van je werkgever(s) hebt ontvangen.
 

Aftrekposten

Het deel wat de belasting aangiften wel ietsjes ‘leuker’ maakt, is wanneer je geld terug krijgt van de staat. Hier de dingen waar je geld mee kunt verdienen:

  • Loonheffing terugkrijgen: Als je meerdere baantjes hebt gehad, is er een deel van je salaris ingehouden in de loonheffing. Wie meer verdient moet namelijk meer belasting betalen. Uiteindelijk blijkt vaak dat er te veel loon is ingehouden, dus dit stukje krijg je met de aangifte alsnog terug!
  • Giften belasting aftrekbaar: Over giften hoef je geen belasting te betalen. Maar als jij aan Giro 555 € 30,- wordt overgemaakt, is hier wel een deel belasting over betaald. Aangezien dit niet hoeft, kan je dit met de belastingaangiften terugkrijgen. Koop jij dus jaarlijks Kinderpostzegels van je nichtje en ren je mee met de KiKa Run? Schrijf die kosten op, want je kunt er wat mee terug krijgen.
  • Zorgkosten terugvragen: De uitgaven die je hebt gemaakt voor ziektekosten kan je terugvragen. Alles wat niet onder de verzekering valt of tot het eigen risico behoort kan je declareren. Regelmatig ziekenbezoek, speciaal dieet of een homeopathisch middel; deze kosten krijg je terug.
  • Studiekosten: Heb jij geen Stufie meer? Dan kan je al je collegegeld, boekenkosten en printbonnetjes opvoeren.

 

De Bruijn en Partners

Zijn de belasting aangiften, voor jou een regelrechte nachtmerrie? Dan kan je er ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een bureau die gespecialiseerd is in fiscale administratie. De Bruijn en Partners uit Schoonhoven is een zeer goede partij voor zowel particuliere als bedrijfsmatige belasting aangiften.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *