Er zijn genoeg mensen in Nederland die geen eigen auto hebben. Het geeft simpelweg te veel kosten, of men woont zo dichtbij het werk dat het niet echt nodig is. Een enkeling heeft ook geen rijbewijs, waardoor je natuurlijk niet zoveel met een rijbewijs kan. Waarschijnlijk heb je voor de dagelijkse problematiek zonder auto, wel wat gezonden. Maar wat als je nu een weekendje weg wil of een andere activiteit waardoor je per se een auto nodig hebt? Welke opties zijn er dan nog meer?

Openbaar vervoer

De meest voor de hand liggende optie is dat je het openbaar vervoer kiest. Met bussen, treinen of metro’s en trams, kom je vaak redelijk ver. In enkele gevallen moet je nog een stuk lopen om tot je eindbestemming te komen. De treinen van NS willen nog wel eens uitvallen, dus check altijd voordat je gaat even of je kunt gaan of niet. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een vliegtuig moet halen.

Taxi of Uber?

Naast het OV kun je er ook voor kiezen om een taxi te nemen. Alleen zijn taxi’s vaak erg duur en prijzig. Sinds kort is er een alternatief gekomen voor dure taxi’s, Uber. Dit bedrijf uit Amerika is vijf jaar geleden opgericht en enorm snel gegroeid. Doordat je via een app kunt kijken waar Uber-auto’s rondrijden, zie je snel of er een optie beschikbaar is. Daarnaast is je account gekoppeld met je creditcard, zo kun je altijd betalen! Er is geen tussenbedrijf meer zoals een taxicentrale en alle fooien zijn al inbegrepen. Nare ervaring? Na het doen van een melding kun je in het vervolg deze onbeschofte chauffeurs vermijden. Doordat alles zo goed en veilig in elkaar steekt, zijn er veel mensen die er gebruik van maken. De normale taxibedrijven zijn hier echter niet zo blij mee, waardoor het bedrijf veel in opspraak is geweest. Is het legaal of juist niet? Dat soort kwesties komen regelmatig in het nieuws voorbij, maar tot nu toe blijft het bedrijf bestaan.

Een personenauto huren

Wanneer je meerdere dagen een auto nodig hebt, kies dan voor een auto huren bij een verhuurbedrijf. Bedenk je van te voren wat voor bedrag je er aan wil uitgeven en hoe ver je moet rijden. Hoe groter de auto, hoe duurder hij waarschijnlijk is. Hetzelfde geldt voor de zuinigheid van een auto en het aantal kilometers die je maakt. Maak daarnaast goed afspraken over de huur en maak bijvoorbeeld foto’s in het geval van schade. Zo weet je zeker dat je niet op onverwachtse kosten wordt gezadeld, dat wil natuurlijk niemand.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *