Als je maximaal wilt genieten van de zon kun je afreizen naar het mooie Cuba. Het tropische savanneklimaat zorgt voor temperaturen die het hele jaar door rond de 30 graden liggen. Ook tijdens de koudste wintermaanden (januari en februari) loopt de temperatuur in Cuba al snel op tot 28 graden. Naast het lekkere weer en de mooie stranden heeft Cuba nog veel meer te bieden, wij vertellen je graag welke bezienswaardigheden er zijn.

Fidel Castro

De naam Fidel Castro zegt je vast wel wat. Fidel was de voormalige president van Cuba. Als je op Cuba bent, bezoek dan het Plaza de la Revolución. Op dit plein hield Fidel tientallen pittige toespraken die soms urenlang duurden. Op het plein vind je ook een toren met de nationale held Jose Martí.
 

Hoofdstad Havana

Een bezoek aan de hoofdstad van Cuba kun je niet afslaan. De stad Havana is met haar ruim 2 miljoen inwoners een flinke stad. De boulevard Malecón is wereldberoemd en kilometers lang. Het is een genot om een mooie wandeling te maken over deze boulevard en te genieten van al het moois dat je ziet.
Vind je het interessant om diverse bouwstijlen te bekijken, bezoek dan Centro Havana. In dit gedeelte van Havana vind je een grote diversiteit in bouwstijlen. Je kunt hier verschillende gebouwen bekijken die gebouwd zijn aan het eind van de 19e eeuw – 1940.
 

Varadero

Varadero is de plek om volledig tot rust te komen en in de watten gelegd te worden. Breng een bezoek aan één van de vele clubs, restaurants en bars. Natuurlijk zijn er verschillende hotels te vinden waar je koninklijk kunt overnachten. Overdag kun je genieten van tientallen kilometers strand waar je lekker kunt zonnen. Uiteraard kun je ook het blauwe zeewater induiken!
Combineer je bezoek aan dit gedeelte van Cuba met een bezoek aan Hicacos Point. In dit park vind je onder andere de wereldberoemde ruïnes van La Calavera terug.
 

Ontspanning en cultuur

Cuba is het ideale land om cultuur te combineren met ontspanning. Boek vandaag nog een reis naar dit prachtige land en laat de koude winter achter in Nederland. Kou is iets waar je in Cuba geen last van zult hebben!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *