Wat is Kung Fu? Men zegt wel eens dat het een verdedigingskunst is, of juist een vechtkunst waarmee men zich kan verdedigen. Dit is beide ten dele waar, maar Kung Fu is veel meer dan dat! Zo haal je er als beoefenaar ook veel kracht uit en kan je hiermee problemen goed relativeren. Voor veel Chinezen is dit dan ook een manier van leven maar ook in Nederland zijn er veel mensen die zich de kunst van Kung Fu hebben aangeleerd. Het kan ook voor jou een goede manier zijn om je leven meer zin te geven. Het is dan ook een vorm van zingeving. Je leert met Kung Fu diverse gevechtstechnieken te beheersen en dit kan je alleen in perfectie beheersen als je over veel discipline, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en zelfkennis beschikt.
 

Raak spanning en stress kwijt met Kung Fu

Kung Fu helpt veel mensen met stress, spanningen, negatieve terugkerende gedachten om deze kwijt te raken. Zo zijn meditatietechnieken en ademhalingstechnieken belangrijke onderdelen bij Kung Fu en helpt dit om contact te maken met jezelf. Wat veel Kung Fu boeken ook beweren, is dat Kung Fu helpt om beter met de omgeving te communiceren. Deze krijgskunst helpt mensen om veel zelfvertrouwen te ontwikkelen en positiever in het leven te staan.
 

Traditionele Kung Fu lessen nemen

Bovenstaande leer je meestal door zogenoemde traditionele Kung Fu lessen te nemen. Traditionele Kung Fu houdt in dat je dezelfde lessen volgt als die van de Shaolin monniken, die het op hun beurt weer in de tempels leerden. Met traditionele Kung Fu komen onder andere aan bod:

  • Push-ups
  • Strekken
  • Boksen
  • Trappen
  • Grondgevechten
  • Oefenen van technieken
  • Sparren
  • Mediteren
  • Ademhalingstechnieken

 
Al deze oefeningen moeten er voor zorgen dat je mentaal, fysiek en spiritueel sterker wordt.

Meer over deze Chinese krijgskunst

Kung Fu is een traditionele Chinese krijgskunst/vechtkunst. Waarschijnlijk werd deze al enkele eeuwen voor Christus beoefent. In die tijd werd het vooral gebruikt als militair instrument tijdens oorlogen. De stijl werd mede ontwikkeld door monniken in de Shaolin tempel in Dengfeng. Dit is een oude Boeddhistische klooster in China. Zij leerden de technieken aan en verfijnden deze, zodat ze in staat waren om zichzelf te verdedigen tegen rovers, dieren maar ook tegen soldaten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *