Er zijn een hele hoop mensen die je hulp goed kunnen gebruiken. Haal dus de filantroop in je naar boven, en schrijf je in voor vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden. Hier kun je veel van leren, terwijl je reist door een prachtig land waar alles nieuw en vreemd is. Werken als vrijwilliger in een ontwikkelingsland kan je leven positief beïnvloeden.

Garantie voor mooie ervaringen

Er zijn genoeg reden waarom je zou moeten gaan werken als vrijwilliger in een ontwikkelingsland. Het kan zijn voor cultuur, avontuur, de spanning, noem maar op. Het enige wat je nodig hebt is een flexibele instelling en respect voor je medemens. Omdat je nauw betrokken zult zijn bij de plaatselijke bevolking, zal je zeker een hele hoop dingen gaan leren. Deze ervaring zal ook nog nuttig zijn wanneer je weer terug bent in Nederland. Dus ook al krijg je er niet voor betaald, het zal toch een zeer lonende persoonlijke ervaring zijn. En dat is toch veel meer waard dan wat geld?

Vergrote kansen op een baan

Als je als vrijwilliger hebt gewerkt in een ontwikkelingsland, dan kun je dit vermelden op je cv. Toekomstige werkgevers zullen dit zeker kunnen waarderen, omdat het aantoont dat je gemotiveerd bent. Als je bijvoorbeeld in Nederland de opleiding verpleegkunde hebt gevolgd en vervolgens een jaar in Afrika vrijwilligerswerk hebt gedaan waarbij je zieke kinderen hebt verzorgd, wordt je kans op een goede baan in Nederland aanzienlijke groter. Het is dus niet alleen leerzaam en leuk om vrijwilligerswerk te doen in ontwikkelingslanden, er ontstaan ook nieuwe mogelijkheden wanneer je terug bent in Nederland.

De wereld zien

Wie wil er nu niet de wereld rondreizen en mensen helpen op allerlei manieren? Als vrijwilliger in ontwikkelingslanden verricht je goed en eerbaar werk, terwijl je ook nog eens de mooiste plekken op de wereld kunt bezichtigen. Een betere, waardevollere ervaring krijg je nergens. Waar wacht je dus nog op? Schrijf je in voor vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *