Bij het aanbod van dit bedrijf wordt er over het algemeen onderscheid gemaakt in verschillende magazijnsystemen. Het onderscheid zit voornamelijk in het feit of het systeem eventueel met de hand bediend wordt, of dat het volledig automatisch gaat. Ook in die twee categorieën wordt er nog meer onderscheid gemaakt. Hierdoor is er voor elke situatie een passende oplossing. In dit artikel worden voornamelijk de twee hoofd onderdelen besproken en waarin deze verschillen.
 

Statische of verrijdbare magazijnsystemen

Dit is een van de twee hoofd categorieën. Hierbij wordt er gesproken over de stellingen die in hallen worden geplaatst waarbij de werknemer handmatig de producten moet pakken. Dit zijn de meest voorkomende stellingen en hebben elke keer effectief gebleken. Deze stelling zijn voornamelijk ook ideaal voor kleinere bedrijven. De reden hiervoor is dat het er vrijwel geen onderhoud aan is een de kosten zijn niet torenhoog.
 
Naast de gefixeerde, statische stellingen kan er ook gekozen worden voor verrijdbare stellingen. Deze kunnen met de hand aan de kant geschoven worden. Het voordeel hiervan is dat verschillende stellingen, tegen elkaar gemonteerd kunnen worden en wanneer nodig, uit elkaar geschoven worden. Op deze manier wordt er veel bedrijfsoppervlakte behouden.
 

Automatische magazijnsystemen

Deze systemen zijn gebouwd rondom het principe dat de goederen en producten, naar de werknemer komen. Op deze manier hoeft de werknemer niet actief bezig te zijn met zoeken en kan eventueel andere dingen ondernemen. De computer gaat bij deze systemen op zoek naar de gezochte producten en zal deze naar de werknemer brengen. Dit is voornamelijk ideaal voor hele kleine producten of juist hele grote. De kleine onderdelen gaan sneller doordat de computer precies weet waar ze liggen. De grote goederen gaan met dit systeem juist veiliger. Dit komt doordat de werknemer niets meer hoeft te doen. De werknemer hoeft niet meer net zoals daarvoor met een heftruck, de zware objecten naar beneden te halen.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *