Heel af en toe lees je het wel eens: FTTH. Maar waar staat deze afkorting voor, en wat kun je er precies mee?
Fibre to the home. De afkorting staat voor de woorden: fibre to the home. FTTH staat is dus Engels voor: glasvezel naar de woning. Daarmee wordt het netwerk bedoelt vanaf wijkcentral of wijkverdeler naar uw huis. Mensen die een FTTH netwerk hebben beschikken over een razendsnelle verbinding. De kabels in een FTTH netwerk zijn namelijk gemaakt van glasvezel. Glasvezelkabels zijn kabels met daarin (hoe kan het ook anders) een glasvezel. Dit is als het ware een lange draad van glas.
 
De lange glasvezel bestaat uit ontzettend helder glas. Dit glas is als het ware de geleider van het signaal. Omdat glas geen geleider is kan een glasvezel geen elektromagnetisch signaal versturen. Glas geleidt wel licht en dat is precies waar de glasvezel gebruik van maakt. Een licht bundel is genoeg voor de glasvezel om een signaal door te geven.
 
Omdat het een lichtsignaal betreft verplaatst het signaal zich met de snelheid van het licht. Een ontzettend snelle verbinding is het resultaat. Een FTTH netwerk zorgt voor hoge internetsnelheid en grote bandbreedte. Er bestaan zelfs glasvezelverbindingen die een snelheid hebben tot wel 10 Gbit per seconde.
 
Voor kabels en andere benodigdheden van een FTTH netwerk kunt u terecht bij InfraTEL. InfraTEL is een webshop die over alle benodigdheden beschikt voor data- en communicatienetwerken. InfraTEL beschikt over verschillende glasvezelkabels en andere benodigdheden voor het maken en installeren van een FHHT netwerk.
 
Neem een kijk in de webshop van InfraTEL om erachter te komen welke producten u kunt kopen voor ├║w netwerk! Heeft u vragen over het FTTH netwerk, of andere zaken met betrekking tot kabels, netwerken of data overdracht? Neem dan vrijblijvend contact op met InfraTEL. Zo komt u erachter wat er voor u allemaal mogelijk is!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *