Piet Boon is een van de ontwerpers die met Formani samenwerkt. Hij werkt niet alleen als ontwerper van beslag en fittingen maar is een volwaardig architect en een ware kunstenaar. Begonnen als aannemer heeft hij een enorme ervaring met de techniek van het bouwen. Dat geeft inzicht in hoe dingen, vooral gebouwen, in elkaar zitten.
Bovendien kijkt Piet Boon op een heel speciale manier van buiten naar binnen, van het ontwerpen van een huis, naar het inrichten daarvan. Meubels, maar ook kleuren en behang, deuren en ramen, maar ook het beslag van die deuren en ramen.
Een deurklink van Piet Boon is net even anders. Hij houdt er van materialen te combineren die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen in een ontwerp. Daar uit ontstaat dan een eenvoudige deurklink van in eikenhout gevat roestvrij staal. Daarmee kunnen we de toevoeging ‘eenvoudig’ rustig weglaten.
Piet Boon begint vaak wel met eenvoudige ideeën, maar het resultaat is meestal ver van simpel. Er is diep over nagedacht. Zijn ontwerpen voor Formani zijn zo bijzonder, juist omdat ze zo eenvoudig en praktisch zijn. En toch stralen ze een hele speciale schoonheid uit.
Is het de eenvoud, of is het toch omdat we hier een man hebben die de weg bewandelde tegen het verkeer in? Ontwerpers beginnen meestal al jong, ze gaan naar een kunstacademie en leren daar de kneepjes van het vak van meesters. Piet Boon had ook meesters om zich heen, meester schilders en timmerlieden.
Hij ontwikkelde zich tot de oprichter van zijn eigen ontwerp studio, die hij samen met zijn vrouw runt, en is inmiddels wereldberoemd. Het exclusieve deurbeslag straalt niet alleen schoonheid uit, maar is ook zeer praktisch. Omdat hij een inzicht laat zien en de hele woning in het ontwerp betrekt, krijgen zijn ontwerpen een gevoel deel te zijn van een landschap. Dat geldt voor de grote projecten, maar ook voor het kleinere hang en sluitwerk dat op zijn tekentafel ontstaan is.

Door admin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *