Als je een kleine vijver hebt, dan zoek je vaak ook naar kleine oplossingen. De capaciteit mag dan ook gerust een beetje minder groot zijn. Bekijk bij de aanschaf van het filter dan ook of de capaciteit overeenkomt met de inhoud en de toepassing van jouw vijver. De betere filters hebben tegenwoordig een ingebouwde UV-lamp. UV-licht dood bacterieën die ziektes kunnen veroorzaken. Onthoud dat UV-licht ook de goede bacteriën kan doden en gebruik dus geen overvloed aan ultra violet licht. Wanneer er een ingebouwde UV-lamp in jouw filter zit hoef je meestal geen separate UV-filter aan te schaffen.

Drukfilters

Een drukfilter is erg geschikt voor een kleine vijver. Voor een koivijver zijn de drukfilters minder geschikt. Indien je toch een drukfilter gaat gebruiken voor jouw koivijver, deel dan de capaciteit van het filter door 4 om een drukfilter te vinden dat bij de inhoud van jouw vijver past. Je kiest dus het best voor een drukfilter indien je vijver weinig of geen vissen heeft. Wanneer je een vijver van meer dan 30.000 liter hebt kun je misschien beter voor een andere type filter kiezen.

Een scala aan drukfilters

Ook qua drukfilters is er een ruim aanbod op de markt aanwezig. OASE biedt ook op dit gebied een breed assortiment aan. Een OASE drukfilter is zeer onderhoudsvriendelijk doordat je met een trekmechanisme het filter eenvoudig kunt reinigen. OASE biedt voor elke grootte van vijver een geschikte drukfilter. De OASE Filtomatic CWS 25000 en de OASE Filtoclear 30000 zijn de paradepaardjes als het gaat om drukfilters met een hogere capaciteit. Indien je een koivijver hebt geldt ook hier: Deel de door de fabrikant opgegeven capaciteit door 4 om te zien of je deze drukfilter toch kunt gebruiken. Indien dit niet geval is dan heeft OASE met zekerheid een ander type pomp in het assortiment dat wel geschikt is voor jouw doeleinden. De drukfilters van OASE zijn uitgerust met een ingebouwde UVC lamp.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *