Fietsen is leuk en gezond, en waarom zou u dit niet eens een keertje in Amsterdam doen? In deze stad valt zoveel te zien en beleven. Bovendien kunt u op de fiets gemakkelijk bij alle toeristische attracties komen. Amsterdam is de fietsstad bij uitstek, met de smalle straten en grachten die voor auto’s nauwelijks toegankelijk zijn. Daarnaast heeft de stad 400 kilometer aan fietspaden, zodat iedere plek in Amsterdam met de fiets bereikbaar is.

Parkeergarages

Allereerst is het belangrijk om in de stad te komen. Als u met de auto gaat, kunt u eenvoudig parkeren in Amsterdam. Op diverse plekken vindt u Q-Park parkeergarages, waar u altijd bent verzekerd van een parkeerplaats. Deze parkeerplaatsen bevinden zich nabij de grote toeristische attracties en het Centraal Station. Als u uw auto in een Q-Park parkeergarage parkeert, kunt u daarna genieten van een zorgeloos dagje uit.

Fiets huren

Nadat het parkeren in de stad is gelukt, moet u nog een fiets huren. Dit is geen probleem, omdat in alle delen van de stad een fietsverhuur te vinden is, met name rond het Centraal Station, het Leidseplein en de Dam. Een fiets huren is zelfs in Amsterdam niet duur, al vanaf 8 euro per dag kunt u op weg.

Routes

Op internet vindt u diverse websites met leuke fietsroutes door de stad, zoals die van de fietsersbond van Amsterdam. We willen u wel aanraden om een stadskaart mee te nemen, in het geval van omleidingen of verkeerd rijden. Dan kunt u altijd uw weg terugvinden en blijft het ook leuk. Maar welke route u ook kiest, op de fiets door Amsterdam komt u langs de mooiste bezienswaardigheden. Verder kunt u langs de Amstel toeren. Onderweg passeert u dan de Magere Brug en de Blauwbrug. Vervolgens kunt u via de oude grachtengordel naar de Nieuwmarkt fietsen. Dan neemt u de route langs de Oude Kerk en de Wallen, en via het Koninklijk Paleis op de Dam vervolgt u uw weg richting de Jordaan. Om even aan de drukte van de stad te ontsnappen, is het een leuk idee om door het Vondelpark te fietsen, met al zijn prachtige vijvers en beken. U rijdt over witte stenen paden en langs ontelbare Oudhollandse wilgen. U zult diverse keren willen afstappen om van het uitzicht te genieten. Daarna kunt u door de stad weer terug naar de fietsverhuur rijden.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *