Veel mensen denken bij het woord export aan grote bedrijven. Ook denkt men dat alleen grote bedrijven hier kunnen doen. Echter is niets minder waar maar je kan zelf ook goederen exporteren. Daarnaast gaat het ook nog eens erg eenvoudig en vrij snel. In dit artikel wordt beschreven hoe je zelf ook export kan voeren en hoe het proces er aan toe gaat.
 

Export kan je nu ook zelf doen

Het is tegenwoordig erg eenvoudig om zelf pakketjes te exporteren. Je kan dan ook naar 700 bestemmingen je goederen laten vervoeren. Het is dus altijd mogelijk om jouw pakketje te krijgen, waar jij hem hebben wilt. Het proces begint allereerst bij jou zelf. Je moet de goederen die je wilt transporteren eerst inpakken. Zo bescherm je hem tegen allerlei mogelijke schaden. Vervolgens is het verstandig om een éénmalige verzekering af te sluiten. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om de goederen heelhuids op de plaats van bestemming te krijgen. Toch kan het nog wel eens fout gaan en dan is het toch fijn wanneer de goederen verzekerd zijn. Vervolgens moet je de goederen aanmelden. Dit kan al heel eenvoudig door een online formulier in te vullen. Het is daarbij belangrijk dat vermeld wordt om wat voor goederen het gaat. Dit heeft namelijk met de volgende stap te maken. Deze stap is namelijk dat je de goederen naar de loods moet brengen van de exporteur. Hier worden de goederen tijdelijk en veilig opgeslagen. Vervolgens gaan de goederen die als het waren bij elkaar passen in de juiste container en dan worden ze vervoerd.
 

Export op een transparante manier

Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt over het feit dat ze wel of niet op de juiste plek aankomen. Daarom werkt de exporteur op een transparante manier. Je wordt dus continue op de hoogte gehouden en je kan dan op die manier dus je verzending in de gaten houden.  
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *