Design meubelen hebben net even iets anders dan gewone meubelen. Een design-inrichting heeft als kenmerken dat over de vormgeving nét even iets langer is nagedacht. Er is aandacht voor luxe en technische hoogstandjes. Deze moeten dan ook gezien kunnen worden. De meubelen zijn vaak strak maar worden afgewisseld door soft-design. Patronen zijn grafisch en duidelijk. Dus geen drukke dessins. Wie in deze stijl wil wonen vindt de designklassiekers uit de jaren ’50 helemaal geweldig. Een minimalistische stijl die wordt afgewisseld met opvallende accessoires. De design meubelen zijn dus strak en de meubelen uit de jaren’60 met hun scheve pootjes worden graag in deze woonstijl gebruikt.

Woonstijlen met design meubels

Design woonstijlen zijn in verschillende vormen te vinden. Zo is er het Dutch design en het Scandinavisch design. De kenmerken van Dutch design is dat de meubelen etc. door een Nederlandse ontwerper zijn bedacht. Scandinavisch design kenmerkt zich door eenvoud. Het is minimalistisch en gebruiksvriendelijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van lichte kleuren zoals lichtgrijs,wit en lichtblauw en lichtgekleurde houtsoorten zoals grenen en beukenhout.

Design meubelen als eye-catcher

Wanneer je een design bank in je woonkamer zet dan heb je ook wat. Meestal is de bank gemaakt van stof in een lichte kleur. Rechte lijnen en vierkante kussens horen bij dit meubel evenals stalen poten en armleggers. Een echte eye-catcher in je interieur. Het designinterieur vraag niet om veel accessoires. Maar de accessoires die gebruikt worden moeten wel luxe uitstralen en een aparte look hebben.
Kijk voor meer design meubelen op de desbetreffende websites.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *