Groene stroom en steeds een beetje beter bezig zijn met het milieu en uitstoot. Tegenwoordig wordt dat alleen maar belangrijker en we staan er ook steeds meer bij stil. Dat is ook precies waarom er gebruik wordt gemaakt van een energielabel woning.
Dit is dan ook sinds begin 2018 door de overheid verplicht om te hebben op uw woning. In principe is dit dan ook alleen een schatting waardoor je het misschien kan verbeteren. In dit artikel lees je wat het is, hoe het werkt en hoe een adviesbureau hierbij kan helpen.
Energielabel woning is sinds 2018 verplicht en dit is waarom
Zoals eerder gesteld, heeft de overheid besloten om het energielabel voor huizen verplicht te maken. Door dit verplicht te maken, krijgt men een beter inzicht in hou het huis presteert op het gebied van energie verbruik en verspilling. Het label is dan ook niks meer dan een indicatie en meting in de prestaties in het huis. Zo kan je bijvoorbeeld een energielabel F krijgen. Dit is dan het allerlaagste en moet er goed onderzoek gedaan worden naar hoe dit verbeterd kan worden. De woning verbruikt dan veel energie, wat slecht is voor het milieu en voor de portemonnee. Wanneer je een hoog energielabel hebt ontvangen, dan kan je er van uit gaan dat je goed bezig bent en hoef je weinig tot niks te verbeteren.
Een adviesbureau kan je helpen met het Energielabel woning
Het kan nogal lastig zijn om het allemaal zelf te regelen. Daarom kan een adviesbureau helpen met alles aan te vragen. Zo kunnen zij zelf het onderzoek uit voeren. Bij een adviesbureau uit Utrecht heeft namelijk professioneel personeel die de keuringen uit kunnen voeren. Daarbij kunnen ze dan ook adviezen geven over hoe de woning nog duurzamer kan. Het is immers zo, hoe duurzamer de woning is, des te meer geld er voor ontvangen kan worden.