Voor veel mensen is het een droom: het beginnen van een eigen onderneming. Ben je gespecialiseerd in een bepaalde dienst of een bepaald product? Dan is dit jouw kans om je eigen bedrijf te beginnen! Maar wat komt hier allemaal bij kijken?

Onderzoek

Misschien wil je het liefste meteen beginnen met je bedrijf, je bedrijfsnaam laten registreren en inschrijven bij de kamer van koophandel. Echter is het heel belangrijk om daarvoor goed onderzoek te doen. Is er wel vraag naar je product of dienst en heb je voldoende financieringsmogelijkheden? Dat zijn vragen die je jezelf moet stellen bij dit onderzoek. Je kunt bijvoorbeeld een ondernemingsplan en een financieringsplan schrijven. Hiermee schep je duidelijkheid en zekerheid voor je onderneming.

Administratie

Het brengt een hele hoop administratie met zich mee om een eigen bedrijf op te starten. Er moet een heleboel papierwerk worden ingevuld en er moeten zaken worden geregeld. Hierbij kun je denken aan het kiezen van een ondernemingsvorm, het bedenken van een bedrijfsnaam en het inschrijven bij de kamer van koophandel. Een aantal zaken mogen absoluut niet vergeten worden. Als je nog nooit te maken hebt gehad met het beginnen van een eigen bedrijf zal dit best lastig zijn. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven en websites die je hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld de kamer van koophandel. Hier kun je een test doen of ondernemerschap wel iets voor jou is, informatie vinden over netwerken en financiering, en webinars. Heel handig dus om eens een kijkje te nemen.

Investeringen

Vaak moeten er flinke investeringen worden gedaan om een bedrijf op te starten. Het ligt aan de aard van de onderneming wat deze investeringen inhouden en hoe groot deze zijn. Ben je van plan om een online marketing bureau te beginnen? Dan kun je denken aan een kantoorruimte, werkplekken en computers om op te werken. Maar misschien wil je wel een werkplaats voor staal en aluminium beginnen. Dan zijn bijvoorbeeld bewerkingsmachines heel erg van belang. Maar waar koop je deze? Bij Calvet kun je bijvoorbeeld terecht voor Calvet bewerkingsmachines.

Personeel

Voor veel bedrijven is personeel heel belangrijk. In het begin zul je misschien nog niet zo veel personeel hebben, maar dit kan in de toekomst zeker veranderen. Als de vraag groeit, zullen er namelijk ook meer mensen nodig zijn om het werk uit te voeren. Maar hoe zorg je dat je de juiste werknemers aanneemt? Er zijn verschillende dingen waar je hierbij rekening mee moet houden. Je kunt natuurlijk gewoon een advertentie plaatsen in de krant of op een website. Maar je kunt bijvoorbeeld ook social media of je netwerk gebruiken.
Bij deze advertentie is de advertentietekst heel belangrijk. Hierop bepaalt de kandidaat namelijk (deels) of hij of zij zal gaan solliciteren. Natuurlijk speelt het beeld wat ze al hebben van de onderneming ook mee. Als ze een kijkje nemen op je website, moet deze er ook aansprekend en verzorgd uitzien. Het is slim om altijd bepaalde elementen in de advertentietekst te vermelden. De uiterste reactiedatum en het eventueel afnemen van een assessment horen hierbij. Als je altijd vraagt om een cv en een motivatie krijg je een completer beeld van de kandidaat. Na het afwachten op reacties begint het proces van kandidaten selecteren voor gesprekken. Dit is erg belangrijk, dus zorg dat je goed op de hoogte bent van zaken waar je op moet letten. Deze kun je vinden op verschillende websites, maar je kunt ook een externe partij inschakelen.
Informeer je goed over alles wat je moet regelen als je een eigen bedrijf opstart. Dit kan zeker helpen om bepaalde vervelende dingen te voorkomen als je bezig bent met je onderneming.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *