Een ongeluk zit in een klein hoekje, en zeker bij kinderen. Er belanden elk jaar 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp, dit is natuurlijk erg veel. Het is beter om te voorkomen, hoor je vaak. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Als er een ongelukje gebeurt bij een kind, is het heel fijn als je het kindje kan helpen. Soms kun je zelfs een leven redden met de juiste levensreddende handelingen.

Ongelukjes

Je kunt een ongelukje beter voorkomen, maar dit kan erg lastig zijn. Een kind herkent gevaar vaak niet zo snel en dit kan nog wel eens zorgen voor problemen. Een hete theepot of een gasfornuis wordt niet snel als gevaarlijk gezien door kinderen. De kans is dus groot dat ze hier eens met hun vingertjes aankomen als je even niet oplet. Maar als je kind zijn handje verbrandt aan kokend water, wat doe je dan? Dit kun je bijvoorbeeld leren op de opleiding Eerste Hulp aan kinderen.

Opleiding Eerste Hulp aan kinderen

Bij deze opleiding leer je levensreddende handelingen aan kinderen. Ook leer je medische verschijnselen te onderscheiden en te bestrijden. De handelingen die je leert zijn heel uiteenlopend, zo leer je hoe je een wondje verzorgd en een pleister plakt, maar ook hoe je moet handelen bij een beroerte of flauwte. Het is natuurlijk hartstikke mooi als jij op deze manier misschien wel het leven van een kindje kan redden. Na deelname aan deze opleiding, die een werkdag duurt, krijg je een certificaat van deelname. Dit certificaat is 1 jaar geldig en moet dus elk jaar verlengd worden met een herhalingstraject. Hierdoor worden de vaardigheden up-to-date gehouden. Het zou goed kunnen zijn dat uw zorgverzekeraar de kosten van deze EHBO cursus volledig of deels vergoed. Dit kun je opzoeken op de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Vaak kun je de factuur van de cursus declareren bij je zorgverzekeraar.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *