De wintermaanden zijn gezellig. En daarom moet het in huis ook gezellig zijn. Veel lampjes, veel gezellige accessoires en heel veel sfeer. Maar hoe doe je dat? En welke elementen in huis pak je aan om je huis “decemberklaar” te maken? Wij geven je wat praktische tips die je zo door kan voeren. EN het mooiste van alles? Een dik budget heb je niet nodig!

Hout!

Een gezellig, winters interieur bevat veel houttinten en houtelementen. Hout geeft een natuurlijke, gezellig look aan meubels, accessoires en huiselementen. Bekleed bijvoorbeeld eens een wand met sloophout, of vervang je nachtkastje door een houten hocker. Dat doet enorm veel met het sfeeraanbeeld van je ruimte. Naast hout kun je ook veel andere natuurlijke materialen en stijlen aan je interieur toevoegen om het gezellig te maken. Denk aan een oude metalen ton, betonlook tafels, enzovoorts.

Veel textiel.

Ook typisch winters is textiel in huis. Vloerkleden, plaids, kussentjes, nog meer plaids, nog meer vloerkleden, een gezellig gedekte tafel (check Cottona.nl voor inspiratie) en wat juten accessoires her en der. textiel oogt zacht en warm, en doet daarom veel goeds voor je interieur. Niet alleen in accessoires: doorgaans oogt een stoffen bank ook gezelliger dan een lederen bank.

Pastelkleuren.

Pastelkleuren en zachte kleuren zijn warm en gezellig, en bevorderen een gezellige decemberlook dan ook. Waar het voorjaar vooral schreeuwt om harde, felle kleuren als groen, geel en oranje, vragen de wintermaanden vooral om gezellige, zachte kleuren. Pastelkleuren zijn er voor bijna alle gewone kleuren: roze, groen, blauw, enzovoorts. Ook natuurlijke kleuren doen het goed in een winters interieur: beige, bruin, antraciet, crème, enzovoorts.

Kaarsjes.

Het is een open deur, maar hij mag niet aan dit lijstje ontbreken: kaarsjes! Kaarsjes zijn ontzettend gezellig en passen eigenlijk in ieder moment van het jaar. Toch schreeuwen vooral de laatste maanden van het jaar om veel gezellige lichtjes en kaarsjes. Grote kaarsen, kleine kaarsen, rode kaarsen, witte kaarsen: je kan het zo gek niet verzinnen of je móet het gewoon hebben.
Zo, met bovenstaande tips kun je waarschijnlijk vandaag nog aan de slag. Veel succes met het winterklaar maken van je huisje, en hele fijne feestdagen alvast!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *