Je kindje is een week geleden geboren. Hij mag eindelijk mee naar huis en het genieten en opvoeden kan gaan beginnen. In het begin zal het nog wel even wennen zijn dat er een kleine dreumes bij is. Hij zal ‘s nachts zo nu en dan huilen en moet om de paar uur gevoed worden. Je vrijetijdsuren zullen minder worden, aangezien het kind continu in de gaten gehouden moet te worden.

Ontwikkel een routine

Nu je kind je er is zal je dag indeling er totaal anders uit zien. De opvoeding van je kind moet op de eerste plaats komen te staan. Je hobby’s en uitstapjes komen op de 2e plaats te staan. Wanneer je een partner hebt is het van belang dat je de taken eerlijk verdeeld. Op deze manier kun je wat tijd voor jezelf creëren.

Wil je graag dat je kind later veel leest? Lees je kind dan iedere dag voor. Het beste moment is net voor het slapen gaan. Je kindje wordt namelijk moe van het luisteren aan het eind van de dag. Uit onderzoek is gebleken dat je kind hierdoor later meer leest en minder verstorend gedrag toon in de klas. Wanneer je kind wat ouder is laat je hem of haar zelf voorlezen.
 
Probeer zo vaak mogelijk met zijn allen te eten aan de eettafel. Tegenwoordig wordt er gemakkelijk in de bank gegeten of eet de een later dan de ander. Op deze manier wordt er minder met elkaar besproken en doet iedereen waar hij of zij zin in heeft. Het is belangrijk dat je kind opgeroeid en manieren aan leert aan tafel. Laat je kind ook eens helpen tijdens het halen van de boodschappen of het koken zelf. Hierdoor zal hij vaker meer nieuwe dingen willen eten.
 
Zodra het tijd is om te gaan slapen moet apparatuur zoals: de tv, een tablet of smartphone uit staan. Deze hebben namelijk een negatieve invloed op de slaap. Te weinig slaap is voor iedereen negatief maar bij kinderen is het erger dan bij volwassenen. Kinderen zijn in de groei/bloei van hun leven en hebben alle energie hard nodig op een dag. Zorg er ook zeker voor dat je kind op een goed kindermatras van Slaaploods slaapt. Tot hun 18e zal je kind nog veel groeien. Met een slecht matras kan het voorkomen dat je kind al op vroege leeftijd rug- of nekklachten krijgt.
Gun je kind ook genoeg tijd om te spelen op een dag. Al spelenderwijs leert men. Met spelen wordt niet bedoeld dat er spelletjes op de tablet gespeeld worden, maar dat er echt gespeeld wordt in de kinderkamer bijvoorbeeld. Het belangrijkste qua speelgoed is misschien wel de kwaliteit er van. Een kind moet het kunnen laten vallen zonder dat het kapot gaat bijvoorbeeld. Vooral in de jongere jaren gaat kwaliteit boven kwantiteit.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *