Aan de zuidwestkust van Turkije is de fantastische stad Bodrum gelegen, het is gelegen aan de Golf van Gokova en recht tegen over het Griekse eiland Kos. Van oudsher is Bodrum al een geliefde stad om er naar toe te gaan voor een vakantie. Het heeft daadwerkelijk alles te bieden. Bodrum is ergens voor de 6e eeuw voor Christus gesticht door Dorische Grieken. Doordat Bodrum al eeuwen oud is en in verschillende handen is geweest zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden vanuit de oudheid te zien in de geweldige stad.
Pas de laatste jaren is Bodrum door de opkomst van all inclusive vakanties razend populair geworden als vakantiebestemming. De mooiste hotels, vakantiehuizen en resorts zijn te vinden in de badplaats. Het Luxe Holiday Resort in Bodrum is één van de mooiste resort is dit gebied! Voordat de buitenlandse toeristen naar Bodrum heen gingen voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie stond de stad vooral bekend als het vakantiedorp waar de jonge jetset van Turkije naar toe ging om te genieten van al het moois dat Bodrum te bieden heeft. Nog steeds komen er veel binnenlandse toeristen naar Bodrum maar het merendeel van de huidige toeristen in Bodrum zijn westerse toeristen.
Bodrum wordt vooral bezocht omdat er veel bezienswaardigheden te zien zijn en dat er nog restanten van het Mausoleum van Halikarnassos te vinden zijn. De meeste resorts en luxe hotels liggen allemaal in de baai van Bodrum en hebben stuk voor stuk een meer dan ge-wel-dig uitzicht. Het mooie aan Bodrum is verder dat het een eigen vliegveld heeft en hierdoor is het niet nodig om nog lang in de bus te zitten naar het vakantiecomplex in Bodrum, dit spreekt veel vakantiegangers aan. Andere badplaatsen in de buurt van Bodrum zijn Bitez, Torba, Gumbet en het opkomende Turgutreis. In de laatst genoemde badplaats vindt iedere zaterdag een grote markt wat een leuke dagbesteding is als er vakantie geboekt word naar Bodrum.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *