Je hebt ze ongetwijfeld al eens zien hangen bij vrienden, familie of de buren: de schaduwdoeken. Een installatie die op een eenvoudige wijze toelaat om schaduw te creëren in de tuin of op het terras. Maar wist je ook dat een schaduwdoek niet enkel geschikt is voor de creatie van schaduw, maar ook voor het tegenhouden van de warmste zonnestralen? Deze goedkope vorm van zonwering is immers geknipt om tijdens de heetste momenten van de zomer jouw terras of tuin toch net een stukje koeler te krijgen.

De ergste warmte overleven

Een terras is een heerlijke plek om te vertoeven, maar zeker wanneer de zon op zijn hoogste punt staat kan het al snel te warm worden tijdens een strenge zomer. Een schaduwdoek biedt dan niet enkel een streepje schaduw, maar ook de nodige verkoeling. De coating op een schaduwdoek zorgt er immers voor dat de warmte van de zonnestralen niet volledig doorkomt en zorgt er dus voor dat je op elk moment kunt genieten van de buitenlucht. Een handige verkoeling die bovendien gemakkelijk op te stellen valt en eenvoudig in het onderhoud is. Schaduwdoeken maak je schoon met water en een borstel of een spons.

Tips voor een schaduwdoek

Schaduwdoeken kunnen gemonteerd worden op vier losse palen als jouw terras bijvoorbeeld los van jouw huis staat, maar ook bijvoorbeeld aan de gevel van jouw woning. Het belangrijkste aspect om over na te denken voor de aankoop is de vorm van jouw schaduwdoek. Ze zijn verkrijgbaar in tal van maten en vormen en het is enkel door de juiste vorm te kiezen die bij jouw terras past dat je maximale verkoeling creëert. Er zijn types op de markt die waterdicht zijn en types schaduwdoeken die minder tegen de regen kunnen. Types die meer en minder UV-licht en hittestralen tegen houden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *