Ben je op zoek naar een halster? Wij helpen je graag bij het kopen van zo’n halster door het geven van een aantal tips. Een leren halster kopen doe je niet zo snel en je zult niet over één nacht ijs gaan, want het heeft nogal wat voeten in aarde. Net zoals nieuwe schoenen die pas het fijnst lopen na een aantal keren dragen, geldt dat ook voor het halster voor je paard. En bedenk ook dat het geen ‘one size fits all’ product is. Elk paard is anders. Het voordeel van een leren halster is dat het, mocht je de maat te ruim hebben ingeschat, het makkelijk op maat is aan te passen. Dit kan je zelf doen, of eventueel door een expert. Bovendien draagt het prettiger voor het paard.
Met een gevoerde neusriem en keelriem zal het vrijwel nooit last hebben van wondjes die veroorzaakt kunnen worden door het halster, een euvel dat veel voorkomt bij materialen als nylon en touw. Daarbij is leer veel duurzamer, mits het goed wordt onderhouden, maar dat is een kleine moeite in ruil voor jarenlang plezier. Naast het feit dat leer steviger dan nylon en touw, kleedt het ook mooi af. Vooral in combinatie met messing karabijnhaken en gespen. En behalve dat het uitermate chic staat, is messing ideaal want het is slijtvast en het roest niet.
Diverse exemplaren
Leren halsters zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. De bredere versies lenen zich uitstekend voor allerlei versiersels zoals strass, borduursels, een stoer beslag of een naamplaatje e.d. Hoewel niet elk paard akkoord zal gaan met brede banden en extra gewicht. Voorop staat natuurlijk dat zowel het paard als jijzelf tevreden is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *