Een goede wei is belangrijk voor je paarden. Paarden zijn namelijk grazers en kuddedieren. Voor paarden is het dan ook belangrijk dat ze gezelschap hebben. Daarnaast moet de wei voldoende ruimte bieden, zodat ze goed kunnen bewegen. En een drinkbak hoort natuurlijk ook als aanvulling thuis in de wei.

goede-paardewei

Gras

Paarden eten gras en dit is voor paarden ontzettend belangrijk. Gras bevat namelijk de juiste voedingsstoffen voor ze. Alle belangrijke dingen zitten erin zoals, eiwitten, mineralen en vitaminen. Het is belangrijk om dit gras goed te onderhouden want soms zitten er te weinig voedingsstoffen in. Het weiland mag ook niet kaal zijn, want ook hierdoor nemen ze te weinig gezonde voedingsstoffen op. Natuurlijk is de voeding uit te breiden met krachtvoer in brokvorm, of ruwvoer zoals hooi.

Als paarden teveel grasopname hebben dan kun je dit beperken door ze niet te lang in de wei te laten. Dit zou kunnen door een ander gebied af te rasteren waar haast geen gras aanwezig is. Zo kun je op je wei twee gebieden creƫren met een afsluitbaar hek. Dan kun je de paarden af en toe op het grasgebied laten zodat ze kunnen grazen.

Schutstal

Als je een goede huisvesting voor je paarden wilt, is het raadzaam om op je wei een schutstal te plaatsen. De schutstal zorgt ervoor dat paarden bescherming hebben. Bescherming tegen de zon, zodat ze hier niet continue aan bloot worden gesteld. Maar ook bescherming tegen de wind en regen. Dit is wel zo goed voor je paarden.

Afrastering

Een paardenwei is waar je paarden leven, groeien en bescherming hebben. Het is belangrijk dat je paarden natuurlijk niet weg kunnen lopen. Hiervoor is een goede afrastering nodig. Voor een paardenwei gebruik je geen gaashekwerk maar heb je aan simpele houten palen genoeg. Gebruik natuurlijk ook geen prikkeldraad, hier kunnen ze zich aan verwonden. Stroomdraad zorgt ervoor dat de paarden in de wei blijven en niet weglopen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *