Een mooie haard is de eye catcher in een ruimte. Daarnaast zorgt het voor sfeer, warmte en over het algemeen een goed gevoel. Meestal wordt er ook gesteld dat dit het hart van het huis is. Maar wat doe je wanneer je niet de nadelen van een open haard wilt? Nadelen zoals de brandveiligheid of geur. Of continue bij moeten houden door hout in de haard te doen. Een elektrische haard biedt de uitkomst. Door de vele voordelen die deze heeft tegenover de traditionele haard, maakt dit een goede vervanger. Lees snel verder over de vele voordelen.
 

Een elektrische haard hoe je niet bij te vullen en geeft geen stank

De elektrische variant heeft vanzelf sprekend geen hout nodig. De haard werkt echter wel met waterdamp. De werking is als volgt: de haard creƫert met waterdamp een mist in de haard. Deze mist wordt dan gebruikt om vlammen op te projecteren met een gepatenteerd laser systeem. Op deze manier lijken de vlammen levensecht. Een ander bijkomend voordeel is dat doordat de vlammen van verschillende kanten geprojecteerd worden, er een mooi 3D effect ontstaat. Hierdoor lijken de vlammen nog echter. Vanwege het feit dat de haard met water werkt, is dit het enige dat zo nu en dan toegevoegd moet worden. Verder heeft de haard geen onderhoud nodig. Et enige wat je hoeft te doen is het water bij vullen en de stekker in het stopcontact steken.
 

Een elektrische haard met warmtebron

Helaas is het zo dat deze haarden niet standaard warmte afgeven. Dit kan er voor zorgend at het uiteindelijk haard gevoel niet opgewekt wordt. Het is gelukkig wel mogelijk om de haarden met een warmtebron te verkrijgen. Deze bron geeft warmte af waardoor er wel een haard gevoel ontstaan. Er moet wel opgemerkt worden dat deze warmtebron niet bedoeld is om een grote ruimte te verwarmen. Voor kleine ruimtes is dit echter wel ideaal.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *