Den Haag of ‘s-Gravenhagen is niet alleen de hoofdstad van Zuid-Holland, maar ook de politieke hoofdstad van ons land. Het is de twee na grootste gemeente en trekt jaarlijks vele toeristen uit binnen-en buitenland. De Nederlandse regering én het parlement zijn hier tevens te vinden. Ook zijn er vele bezienswaardigheden, een beschermd stadsgezicht, monumenten, musea, attracties en culturele voorzieningen. Den Haag is daarom bij uitstek geschikt voor een dagje uit, een weekendje weg of een korte of langere vakantie.
 
Wie met de auto naar Den Haag komt zal merken dat de stad opgedeeld is in 8 stadsdelen. Bekende stadsdelen zijn Scheveningen met zijn boulevard en stranden en het centrum met de winkels, de bekende schilderswijk en de groente-en fruitmarkt. Je kunt hier parkeren bij een parkeergarage of bij een parkeerterrein. Over het algemeen kiezen mensen liever voor een parkeergarage vanwege de veiligheid en het overdekte. Er zijn meerdere parkeergarages over Den Haag verspreid. Van hieruit zijn winkels, hotels, restaurants en bezienswaardigheden goed bereikbaar.

Dagje uit of weekendje weg

Wie een dagje uit of iets langer weg wil en in Den Haag terecht komt zal ontdekken dat de stad rijk is aan winkels, restaurantjes en hotels. Daarnaast valt er ook voldoende te bezichtigen en te beleven. Eigenlijk is het een heel veelzijdige stad waar iedereen tot zijn recht komt. Jong of volwassen, de stad heeft aan alles gedacht. Niet zo gek dat vele toeristen hun weg naar deze hoofdstad weten te vinden. Niet alleen in het centrum zelf maar ook in de andere stadsdelen zijn er voldoende mogelijkheden om te overnachten, te eten en te drinken. Daarnaast is ieder stadsdeel voorzien van haar eigen winkelcentrum of winkelstraten.

Ontdek Den Haag

Eigenlijk is één dag te kort om Den Haag volledig te ontdekken. Om die reden komen veel toeristen en dagjesmensen vaker terug, of blijven een paar dagen in deze bruisende stad. Ontdek de vele oorlogsmonumenten, rijksmonumenten, attracties zoals Drievliet of het fotomuseum of slenter over het strand van Scheveningen. Laak is het kleinste stadsdeel van Den Haag en Escamp heeft de meeste inwoners. De stadsdelen zijn goed bereikbaar per auto. Belangrijk is om te weten waar je veilig en vertrouwd kan parkeren in Den Haag.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *