Huisdieren zorgen voor gezelligheid in huis. Door een huisdier is er altijd wel leven in de brouwerij en is het nooit saai. Voor elke woon situatie is er wel een passend huisdier. Voor gezinnen met kleine kinderen is een dwergkonijn kopen de ideale uitkomst!
 

Dwergkonijnen zijn uiterst geschikt voor kleine kinderen

Dwergkonijnen zijn erg sociale dieren. Daarom gaan ze goed samen met andere dieren en kleine kinderen. Veel andere dieren hebben het niet zo op kleine kinderen omdat ze onvoorspelbaar kunnen zijn. Bijvoorbeeld honden en katten kunnen dan onbedoeld “gevaarlijk” zijn. Dwergkonijnen zijn echter geen bedreiging. Ze houden van aandacht en om aangehaald te worden en zijn van zichzelf erg rustig, sociaal en intelligent.
 

U gaat een dwergkonijn kopen, waar let U dan op?

Meestal is de regel: “hoe groter, hoe rustiger” goed van toepassing. De grotere konijnen zijn namelijk vaak een stuk rustiger dan de kleinere. Waar U echter goed op moet letten is dat konijnen groepsdieren zijn. Wanneer U één dwergkonijn koopt kan het voorkomen dat deze zich eenzaam gaat voelen. Daarom is het verstandig om er twee te kopen. Dit voorkomt dat het dier zich alleen gaat voelen.
 
Daarnaast is het ook belangrijk om in de gaten te houden dat het dier voldoende ruimte heeft. Dwergkonijnen hebben behoefte aan veel ruimte om af en toe te kunnen rennen of te springen. Echter kunnen deze dieren zowel binnen als buiten gehouden worden.
 

Wat moet U doen na het dwergkonijn kopen?

Wanneer het dier bij U in huis is, is het belangrijk om ze veel aandacht te geven. Op deze manier wennen ze snel en worden ze ook socialer in de omgang. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om de dieren genoeg eten en water te geven. Ook is het noodzakelijk om het hok eens per week te verschonen.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *