Duurzame houten horloges en houten zonnebrillen

Houten sieraden waaronder houten horloges worden de laatste tijd in Nederland steeds populairder. Fabrikanten en merken spelen hiermee in op de laatste trends en de vraag van de klanten naar steeds nieuwere modellen horloges en sieraden. Een belangrijke en sterk groeiende trend hierin is de zoektocht naar duurzame producten.

Duurzame houtsoorten

Voor het vervaardigen van deze horloges en sieraden wordt gekozen voor de zeer duurzame soorten hout waaronder esdoorn- en sandelhout. Naast deze houtsoorten is ook bamboe een veel gebruikt materiaal in de vervaardiging van deze sieraden.

Verschillende kleuren voor dames en heren

Door het gebruik van verschillende houtsoorten is het mogelijk om diverse kleuren horloges te maken. Zo worden wordt sandelhout gebruikt voor producten met een groene, rode of zwarte kleur. En voor de lichtere tinten maakt men gebruik van esdoornhout. Door het gebruik van diverse kleuren en houtsoorten is er een ruime keuze horloges voor heren en dames.

Unieke horloges met unieke kwaliteiten

Elk stuk hout heeft een unieke structuur dankzij de zichtbare nerven in het hout. Dit zorgt ervoor dat geen enkel houten product hetzelfde. Hierdoor is elk product uniek en zul je nooit iemand met exact hetzelfde houten horloge of houten zonnebril zien. Deze horloges en zonnebrillen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diverse uitvoeringen.
Behalve dat deze producten uniek zijn, heeft het gebruik van hout nog meer positieve kenmerken. Zo is een houten horloge lichtgewicht, zeker ten opzichte van een horloge van staal en zijn de meeste producten hypoallergeen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld sieraden en horloges van metaal die in veel gevallen voor allergische reacties of huiduitslag kunnen zorgen.

Duurzame houten horloges

Duurzame houten producten worden met de hand gemaakt. In het fabricatie proces worden geen chemische producten zoals verf of vernis gebruikt. De merken en fabrikanten hebben niet alleen een winstoogmerk, maar zetten zich ook in voor maatschappelijk en ecologisch verantwoord ondernemen. Niet alleen worden er duurzame houtsoorten gebruikt bij het maken van de producten, de meeste fabrikanten steunen ook diverse herbebossings-organisaties. Deze organisaties zetten zich in voor duurzame bosbouw op plaatsen waar jarenlang onverantwoorde boskap heeft plaatsgevonden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *