De Azoren vormen met negen vulkanische eilanden een eilandengroep in het midden van de Atlantische Oceaan. Houd je van de natuur, rust en het onderwaterleven? Dan zijn de Azoren een ideale vakantiebestemming. Als je zo goedkoop mogelijk naar de Azoren wil vliegen, is het aan te raden te wachten op een goedkope last minute Portugal.

Walvissen en dolfijnen spotten

Er leven verschillende soorten dolfijnen en walvissen in de wateren rondom de Azoren. Van de 80 walvissoorten leven er maar liefst 21 in deze omgeving van de Atlantische Oceaan. De kans om dolfijnen of walvissen te zien is het grootst tussen mei en oktober. Wil je ze graag zien, dan kun je dus het beste je vakantie in deze periode boeken. Het is echter niet uitgesloten dolfijnen te zien buiten dat seizoen, want er zijn ook diverse soorten die heel het jaar door te spotten zijn. Of de dieren zichzelf daadwerkelijk laten zien hangt van het weer af.

Uitkijktorens

De bemanning van de boten weet de toeristen precies naar de plekjes te brengen waar dolfijnen of walvissen zijn gesignaleerd. De stuurlui van de rubberboten krijgen deze informatie door van de onderzoekers die in uitkijktorens in de bergen langs de kust zitten. Via radiocontact sturen de onderzoekers de boten naar de juiste plek. Door de strategische ligging van de uitkijktorens kunnen ze de hele kustlijn in de gaten houden. De walvissen kunnen bewonderd worden tot een afstand van ongeveer 50 meter en dolfijnen kunnen van zeer dichtbij bekeken worden. Deze dieren zijn zeer nieuwsgierig van aard en de kans is groot dat ze zelfs naar de boot toe zwemmen. Bij sommige bootexcursies kun je ook onder begeleiding met de wilde dolfijnen zwemmen, wat een geweldige ervaring is.

Walvisvangst

Helaas stonden de Azoren ook lange tijd bekend als dé plek voor walvisvangst. Vanaf het jaar 1700 kenden deze eilanden een omvangrijke walvisvangstindustrie, maar in 1985 verbood de wet deze gruwelijke jacht, waarbij de dieren gevangen werden met handharpoenen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *