Soms wil je zo snel mogelijk van je huis af. Bijvoorbeeld omdat dit al heel lang te koop staat en je de dubbele lasten van je oude én je nieuwe woning niet meer trekt. Of omdat je vanwege vervelende omstandigheden, zoals een ontslag of een echtscheiding niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen. In dat soort situaties is het soms belangrijker dat je je woning snel kwijt bent dan dat je er de maximale prijs voor krijgt. Een huizen opkoper kan dan uitkomst bieden.

Vrijblijvend een bod aanvragen

Er zijn op internet verschillende bedrijven actief, die huizen opkopen. Jij als verkopende partij hoeft bijna niets te doen. Je vult gewoon op de website van een huizen opkoper je postcode en huisnummer in. Aan de hand van de prijzen die recent voor andere huizen in jouw buurt betaald zijn, kan de opkoper een globale inschatting maken van de waarde van jouw huis. Hij zal je dan een voorlopig bod doen. Vind je dit bod te laag, dan houdt het hier op. Je bent uiteraard tot niets verplicht. Maar vind je het bod interessant genoeg om verder te praten, dan kun je een afspraak maken. Er komt dan een taxateur bij je thuis om je woning te bekijken en een definitief bod te doen.

Voorkom een executieverkoop

Je moet je wel realiseren dat een huizen opkoper altijd een lagere prijs zal betalen dan wat je zou kunnen krijgen bij een normale verkoop. Het bedrijf wil je huis namelijk met winst weer door kunnen verkopen. Maar je krijgt wel meer dan bij een eventuele executieverkoop, waar het op uit kan draaien wanneer je de hypotheek niet meer op kan hoesten en je huis bij opbod verkocht moet worden. Meestal krijg je in zo’n geval maar ongeveer 65 procent van de marktwaarde en hou je er dus een enorme restschuld aan over. Bovendien kan een huizen opkoper heel snel zakendoen. In principe kan je huis zelfs binnen 24 uur verkocht zijn!
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *