Hoewel de decembermaand genoeg heeft om naar uit te kijken, kun je prima verlangen naar een ander jaargetijde. Bijvoorbeeld de zomer en in het bijzonder dingen om naar uit te kijken tijdens de warme maanden van het jaar.
 
Natuurlijk, op papier is de zomer nog steeds de warmste periode van het jaar. Alhoewel we de afgelopen jaren slechtere zomers kenden. Dit hoeft de pret niet te drukken, want de temperatuur ligt nog altijd vele, vele malen hoger dan in de koude maand december. Natuurlijk is er soms wat minder goed weer in de zomer, maar er zijn zoveel leuke dingen om naar uit te kijken!
 

Fruit

Neem nu bijvoorbeeld het typische zomerfruit. Aardbeien en aalbessen bijvoorbeeld. Hoewel je deze fruitsoorten het hele jaar door kunt kopen, lijken ze extra lekker te smaken in de zomermaanden. Voor de portemonnee is het ook fijn, want de fruitsoorten zijn over het algemeen in de zomer goedkoper.
 
Lange dagen
Waar we in de decembermaand te maken hebben met korte dagen, lijkt er geen einde te komen aan die heerlijke zomeravonden. De dagen zijn langer en het is behoorlijk genieten. Helemaal wanneer je ervoor kiest om bijna de hele dag buiten te zijn. Dit kun je zo speciaal mogelijk maken als dat je zelf wilt. Je hoeft er zelfs de eigen tuin niet voor uit!
 
Wat dacht je bijvoorbeeld van een eigen zwembad in de tuin? Dit hoeft geen grote investering of intensieve werkzaamheden te vergen. Kijk maar eens naar dit voorbeeld.
 

Hogere temperaturen

Samen met de langere dagen profiteren we in de zomermaanden van hogere temperaturen. Hogere temperaturen zorgen er misschien voor dat het lastig slapen is, ‘s avonds. Maar in ieder geval is het natuurlijk beter dan te koude nachten.
 

Vakantiegeld en vakantie

Een ander groot voordeel hoort officieel thuis in de lente. Rond mei krijgen de meeste Nederlanders het vakantiegeld uitbetaald. Dit is een wettelijke regeling. Waar de uitkering die niet alle Nederlanders in december ontvangen er een is die tot stand is gekomen op basis van vrijwilligheid (dertiende maand). Omdat het geld officieel is bedoeld voor de vakantie, rekenen wij dit ook tot een van de voordelen van de zomer.
Dit zijn slechts enkele dingen om naar uit te kijken als het om de zomer gaat. Dan zouden we bijna de vakantie nog vergeten! Die vindt over het algemeen wel plaats in de zomermaanden.
 
 
 
 

Door 300woorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *