De Apple iPhone 2,3 en 4 waren smartphones die veel op elkaar lijken. Er zijn natuurlijk wel kleine verschillen maar de ze ze hadden 1 ding gemeen. Een herkenbaar strak uiterlijk. De meeste modellen van deze series werden dan ook in het zwart geleverd. Jarenlang liep Apple met zijn toestellen voor op de concurrentie en waren zijn heer en meeste binnen de smartphone markt. De laatste jaren is daar echter verandering in gekomen. De concurrentie komt steeds dichterbij. Merken zoals Samsung, HTC, LG en Huawei maken goede smartphones en leggen Apple hiermee het vuur aan de schenen. Deze merken kwamen met smartphones in verschillende modellen, kleuren en groottes. Dit slaat kennelijk aan bij de consument. Apple zag zijn marktaandeel langzaam afnemen. Waar Apple slechts één grote doelgroep aanspreekt met zijn iPhones bereikten de concurrenten een veel grotere doelgroep door te spelen met modellen, kleuren en verschillende groottes. Nadat Apple zijn iPhone 4s had gepresenteerd moest er iets gebeuren. Apple moest een andere koers gaan kiezen mede doordat er ook al een aantal andere aanbieders met telefoons waren waarvan de specificaties een stuk beter zijn als die van de iPhones.

De revolutie binnen Apple!

Dat er wat moest veranderen was duidelijk. Er werden een aantal nieuwe mensen binnen gehaald die ervoor moesten zorgen dat Apple weer aan de top kwam. Zou werden er tal van nieuwe designers binnen gehaald. Ook werden er een aantal mensen binnen gehaald de werkzaam waren bij andere erkende grote concerns. Na lang marktonderzoek kwamen ze erbij Apple achter dat men meer met de “mode”mee moesten. De uitkomt hiervan waren twee nieuwe smartphones die bieden waren gebaseerd op de iPhone 5. Er kwam een upgrade met de iPhone 5s. Deze telefoon was van alle technische snufje voorzien en had een goede camera. Het design leek nog wel op de “oude iPhone”maar toch waren er wat verschillen. Het toestel zag er veel mooier en duurder uit. De kwaliteit straalde ervan af. Ook was dit toestel in nieuwe bijpassende kleuren te verkregen zoals gold en blue. De andere smartphone die op de markt kwam was de iPhone 5c. Dit toestel was qua specificaties de vervanger van de iPhone 5. Het toestel kwam alleen in hele felle kleuren op de markt. Het voordeel hiervan was dat en nu meeging met de tijd en een hele nieuwe doelgroep aanspreekt.!

Wat gebeurd er nu met deze toestellen?

Onlangs heeft Apple de iPhone 6 gepresenteerd(zie ook vergelijkenmobielabonnement.nl/apple/iphone-6/) Doordat de iPhone 5c en 5s erg goed worden verkocht zullen deze ook blijven in het assortiment van Apple. Het voordeel is dat met de komst van de iPhone 6 beide smartphones goedkoper zullen worden. Zo zijn de iPhone 5s e 5c met abonnement gratis en bijna gratis te bestellen! Voor vele consumenten bied dit dus de kans om een iPhone voor een goede prijs te bemachtigen!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *