Je wilt een schutting plaatsen, maar voor welke soort schutting ga je? In dit artikel gaan we het hebben over de voor en nadelen van een houten schutting.
 
De voordelen
 
Laten we eerst beginnen met de voordelen van een houten schutting, omdat er hier veel van zijn. De houten schutting maakt de ideale erfafscheiding, omdat je het nooit water hoeft te geven of te onderhouden, in tegenstelling tot de groene schuttingen. Je kunt er nog eventueel planten aan de schutting hangen, om het mooier te maken. Het zorgt ook voor privacy, omdat niemand door houten schutting heen kan kijken. Het is wel afhankelijk van hoe hoog de schutting is of er mensen overheen kunnen kijken, maar bij de meeste schuttingen kan dit niet omdat ze ongeveer 2 meter hoog zijn.
 
Vreemde mensen kunnen zo niet meer naar binnen kijken en de tuin is meestal de zwakke punt van het huis. Door een houten schutting om de tuin te plaatsen, beveilig je ook het huis tegen inbraak.
 
De houten schuttingen zijn ook makkelijk te plaatsen, omdat ze niet zoveel wegen en zijn makkelijk aan elkaar te bevestigen met schroeven.
Houten schutting
De nadelen
 
De nadelen van een houten schutting is dat je zelf ook niet meer buiten je eigen erf kan kijken, omdat je deze afgesloten hebt met een schutting. Sommige mensen hebben ook moeite met het recht plaatsen van een schutting en het komt soms een beetje scheef te staan. De truc hierbij is om de palen zo recht mogelijk te plaatsen, want dan komt de schutting ook recht te staan.
 
Hout is een natuurlijk product, de levensduur van geïmpregneerd hout is ca. 15 jaar. De levensduur van hardhout is ongeveer het dubbele ca. 30 jaar.
 
Andere nadelen voor een houten schutting kan ik eigenlijk niet bedenken, want het kan goed tegen alle weersomstandigheden en het beschermt het huis.
 
Sfeer in de tuin creëren
 
Houten schuttingen komen in verschillende soorten, zo heb je niet alleen verschillende houtsoorten, maar ook verschillende kleuren. Door voor de juiste houtsoort en kleur te gaan kun je een hele mooie sfeer in de tuin creëren. Op deze manier heb je een veilige oase, waar je tot rust kunt komen na een dag van hard werken. In het tuincentrum zijn er ook een tal van producten verkrijgbaar om de schutting en de tuin mee op te vrolijken.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *