Met quadcopters kun je een hoop plezier beleven. Je kunt complexe maneuvers uithalen, of je kunt geweldige beeldopnames maken vanuit de lucht. Verschillende quadcopters komen met andere mogelijkheden en toepassingen.

De verschillende soorten

Er zijn quadcopters verkrijgbaar die allemaal andere voor, – en nadelen hebben. Sommige worden geleverd met een ingebouwde camera waarmee prachtige foto’s en video’s gemaakt kunnen worden. Andere zijn lichter en kunnen soepeler vliegen, zodat er meer mee gestunt kan worden. Daarnaast kan de ene quadcopter langer vliegen dan de andere, en zijn ze verkrijgbaar in een hoop formaten en gewichtsklassen. Sommige, zoals de Hubsan X4 mini copter, zijn zo klein dat ze in de palm van je hand passen.

Extra functies

Een aantal moderne quadcopters worden geleverd met extra functies. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om beelden die je opneemt live te streamen, of de mogelijkheid om de helikopter te besturen met een iOS-apparaat zoals een iPhone of iPad. Het is altijd aan te raden om te weten wat je precies verlangt van een quadcopter, alvorens je er één aanschaft. Het is natuurlijk zonde als je betaalt voor functies die je nooit zal gaan gebruiken.

Doe-het-zelf

Naast dat je kant en klare quadcopters kunt kopen, kun je ook je eigen model bouwen. Voor de hobbyisten onder ons is dat natuurlijk een geweldige uitdaging. Op deze manier kun je helemaal zelf bepalen wat voor functies je wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld besparen op de tijd dat het apparaat in de lucht blijft, en meer betalen voor een HD camera waarmee je prachtige opnames kunt maken.

Prijsverschillen

De prijzen verschillen enorm van elkaar. Je hebt quadcopters van onder de honderd euro, tot modellen die meer dan duizend euro kosten. Voor de beginner is het natuurlijk slim om eerst een goedkoper model te kopen, om zo de besturing onder de knie te krijgen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *