Vaak is het voor de mensen die in de stad moeten parkeren iets om tegenop te zien: parkeren. In de drukke gebieden is het vaak erg moeilijk om een goede plek te vinden en als je dan een plekje gevonden hebt is het nog duur ook. Toch zijn er ook goedkope plaatsen. Als je gaat parkeren Den Haag of Utrecht bij Q-Park betaal je erg weinig en als je een abonnement aanschaft heb je nog zekerheid van een plekje ook.
 

Hoge tarieven

De parkeertarieven stijgen per jaar aanzienlijk. Steeds meer Nederlandse mensen rijden in een auto, maar parkeerplaatsen groeien minder hard. Zeker in veel grote steden is vaak een tekort aan parkeerplaatsen. Om deze reden worden de parkeertarieven ook zo hard verhoogd. In Nederland zijn zelfs de hoogste parkeertarieven van heel Europa. De laatste vijf jaar is een enorme stijging van parkeertarieven geweest. De toptarieven van op de straat parkeren zijn met 21% gestegen en voor parkeergarages met wel 36%.
 

Parkeren in een parkeergarage of op straat?

Uit een index van de 50 grootste steden in Nederland is gebleken dat mensen slechts 3% meer betalen bij parkeren op straat dan bij het parkeren in een parkeergarage. Tevens zijn steeds meer parkeergarages bezig om klanten te trekken door speciale acties te lanceren zoals lagere tarieven.
 

Mobiel betalen

Nu de mobiele telefoon zo belangrijk is geworden bij het dagelijks leven bieden steeds meer parkeergarages de klant aan om hun parkeerkosten gewoon mobiel te betalen. Via een app kun je gemakkelijk een parkeerplaats vinden en duidelijk zien waar de goedkoopste plaatsen zijn. Als je de auto parkeert klok je in en wanneer je weer vertrekt klok je uit. Zo betaal je altijd precies het aantal minuten die je geparkeerd hebt. Zo voorkom je irritaties en kun je van tevoren schatten hoeveel je moet betalen.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *