Wanneer mensen denken aan zagen, wordt er vaak als eerst gedacht aan houtbewerking. Maar je kunt ook in staal of metaal boren. Dit vraagt geen gewone boormachine of een andere fijne zaag. Boren in hard materiaal vereist robuuste sterke zaagmachines. De magneetboormachine is hiervoor goed geschikt!

Wat is een magneetboormachine?

Boren in metalen en staal vereist een aangepast boormateriaal. De magneetkernboormachines bieden de ultieme oplossing.
Een magneetboormachine kenmerkt zich doordat het een sterke magneet bezit. Dit maakt het mogelijk dat de boor stevig op de metalen ondergrond vastgezet kan worden. Binnen enkele seconden ontstaat er een stabiele en vaste booropstelling. Deze stabiliteit resulteert erin dat de magneetboormachine langer meegaat. Dit komt doordat de trillingen tijdens het boren maximaal worden geminimaliseerd. Hierdoor breekt een magneetboormachine niet snel.

De kenmerken van een magneetboormachine

Een magneetboormachine bestaat uit hoog staalkwaliteit. Hierdoor slijt de boor niet snel en doet de levensduur van de boor verlengen.
Ondanks dat de boor zware dingen aankan, is de machine lichtgewicht. Dit zorgt ervoor dat het toestel vrij makkelijk te transporteren is. Dit is zeer prettig op arbeidsintensieve werkplekken.
De magneetboormachine is vaak elektrisch. Echter kan het voorkomen dat er in bepaalde omstandigheden een elektrisch werkende boormachine brandgevaar kan opleveren. Om deze reden zijn er ook pneumatisch en hydraulisch modellen.
Sommige magneetboormachines hebben een dubbele insnijding vanwege de tanden. Hierdoor gaat het boren vele malen sneller en voorkomt het dat de binnenwand van de boor niet voortdurend wrijft tegen het uitgeboorde deel.

De zaagkunsten van een magneetboormachine

Een magneetboormachine kan gebruikt worden in de zware industrie. Je zal een boormachine daarom ook veel zien voorkomen in de metaalindustrie. Denk hierbij aan de machinebouw, petrochemie, trailerbouw, staalconstructies en andere sectoren waarin er gewerkt wordt met zware metalen. Dit komt doordat deze robuuste power machines met gemak gaten boren in harde materialen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *