Hosting hoeft niet duur te zijn.
Sommige hostingbedrijven vragen enorme bedragen voor een simpel, klein hostingpakket.
Er zijn vele hostingbedrijven in Nederland actief, het is dus een goed idee om de prijzen te vergelijken voordat je een hostingpakket aanschaft.

Wat voor pakket heb je nodig?

hostVoordat je opzoek gaat naar een passende host, is het handig om eerst uit te zoeken wat je echt nodig hebt. Als je een simpele website wil onderbrengen die uit slechts enkele HTML bestanden bestaat heb je geen zwaar hostingpakket nodig. Voor een paar euro per maand ben je dan al klaar.
Wil je een website onderbrengen die gebruik maakt van een database, PHP en daarnaast veel bestanden moet hosten, dan heb je een wat zwaarder hostingpakket nodig.
Host voor WordPress, Joomla of Drupal
Momenteel zijn WordPress, Joomla en Drupal de meest gebruikte CMS’en om een website mee op te zetten. Als je kiest voor een dergelijk systeem is het essentieel dat een mogelijke host die systemen ondersteund. Zo zijn er hostingbedrijven die WordPress ondersteunen maar cronjobs weer niet, waardoor het niet mogelijk is om alle functies van WordPress te benutten.

Een goede host vinden

Als je weet wat je technisch nodig hebt, kan je opzoek gaan naar een host.
Het is handig om de hosting specificaties goed te vergelijken, wat biedt een host aan en wat kost het bij een ander bedrijf? Wat zijn de ervaringen van (voormalig) klanten?
Kijk ook goed naar zaken die in eerste instantie niet belangrijk lijken.
Wat kost een IP4 adres of een SSL certificaat per jaar? Hoe is het gesteld met de klantenservice, kan je alleen mailen of ze ook bellen? Heeft men eigen servers of verkoopt een host de hosting van een ander bedrijf verder?
Soms lijkt het erop dat een hostingbedrijf goedkope hosting aanbiedt, gaandeweg ontdekt je dat goedkoop duurkoop is. Als je zeker wilt zijn dat een host gedane beloftes echt na komt, is het verstandig om een SLA af te sluiten. Een SLA is een overeenkomst waarin de host beloofd alles te zullen doen om de uptime te garanderen en mogelijke technische problemen te voorkomen.
Bedrijven die een SLA aanbieden rekenen dat door, pakketten zijn dus duurder maar als klant heb je meer zekerheid dat je krijgt waarvoor je betaald.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *