Toen Google haar Chromebook Pixel uitbracht was een zeer groot publiek enthousiast over het display waarmee deze laptop uitgerust was. Echter was de Pixel laptop van Google geen bepaald succes geworden, hij was kortom veel te duur voor zijn kunnen. Je betaalde destijds 1200 euro voor een laptop, terwijl de modellen van de directe, sterke concurrentie Hewlett Packard, Acer en Samsung slecht 300 euro kostten. Het zijn dan wel instapmodellen van mindere kwaliteit en aanzienlijke lagere specificaties maar daar heeft het grote publiek maling aan. De HP Chromebook 11 is ook een Chromebook, echter een instapmodel met een beter display en esthetisch ontwerp. Het ziet er niet naar uit dat de Chromebook 11 van Hewlett Packard hetzelfde pad als de Pixel van Google gaat bewandelen.

Het display van de HP chromebook 11 is een 11 inch groot, 1366x768px, IPS beeldscherm dat overduidelijk geïnspireerd is door het scherm van de Pixel van Google.

Hewlett Packard heeft het beeldscherm enkel omhuld met witkleurig plastic met sprekende accenten en een frame van magnesium. Het zeer elegante ontwerp van deze HP laptop weegt slechts 1004 gram. Op deze chromebook vind je enkel aan de linkkant van de behuizing poorten. Er bevinden zich 2 USB 2.0 ports, één slimport video output en een micro usb ingang voor het opladen. Aangezien vrijwel iedereen tegenwoordig een Micro USB cable bezit heb je dus altijd een oplader voor deze Chromebook. Een accu die volledig is opgeladen moet bij actief gebruik 6 uur meegaan. De Chromebook 11 van HP is uitgerust met een dualcore Exynos 5250 processor van Samsung met 2 Gigabyte werkgeheugen. Verder beschikt deze machine over 16 Gigabyte opslagcapaciteit maar als bonus krijg je van Google Drive twee jaar lang gratis extra 100 Gigabyte opslagruimte.
Deze Chromebook 11 van Hewlett Packard heeft Chrome als besturingssysteem waardoor je al je geliefde apps eenvoudig terug vindt. Je hebt echter wel internet nodig om enigszins met deze chromebook overweg te kunnen, gelukkig is dat tegenwoordig geen probleem meer. Boven het beeldscherm zitten een VGA camera verwerkt en onder de keyboard bevinden zich de speakers die Bluetooth 4.0 ondersteunen en relatief luid geluid produceren.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *