Bruidstraditie

Dit rijmpje gaat over vier objecten die een bruid volgens een oude uitspraak zou moeten dragen op haar trouwdag. Het is een oud Victoriaanse uitspraak. Deze 4 objecten zullen ervoor zorgen dat de bruid een leven vol geluk met haar geliefde zal hebben. Veel bruiden willen deze traditie graag in stand houden. Ontdek snel de betekenis van dit rijmpje!

Something old

Iets ouds staat symbool voor iets dat nooit vergaat. Veel bruiden kiezen hierbij voor een accessoire dat al jarenlang in de familie zit. Denk hierbij aan een sieraad van haar ouders of grootouders. Iets dat nog heel lang mee zal gaan. Je kunt ervoor kiezen om iets de hele dag in je tasje mee te dragen. Ook kun je een stukje stof of kant overnemen en terug laten komen in de bruidsjurk.

Something new

Iets nieuws staat voor de toekomst. Het geeft een frisse blik en vertrouwen in de toekomst. De bruid hoopt op een gelukkige toekomst met haar geliefde. Iets nieuws vinden is niet heel moeilijk. Denk hierbij aan je bruidsmode, je trouwschoenen en de trouwringen. Het symboliseert de eeuwige verbondenheid van het gelukkige paar.

Something borrowed

Iets geleend staat voor de hulp van anderen. Het laat zien dat vrienden en familie altijd klaar zullen staan voor het pasgetrouwde stel. Dit op de trouwdag zelf, maar ook in de verre toekomst. Het is hierbij wel belangrijk dat het geleende van een bruid komt die een gelukkig huwelijk heeft. De bruid leent hierbij een stukje geluk uit, waardoor het nieuwe huwelijk hoogstwaarschijnlijk een groot succes zal worden. Ook moet het geleende accessoires na afloop van het huwelijk weer teruggegeven worden.

Something blue

Waarom blauw vraag je jezelf misschien af? De kleur blauw symboliseert namelijk trouw en loyaliteit. Daarnaast staat de kleur voor kuisheid. Dit is ook de reden dat vroeger veel bruiden in het blauw trouwden. De betekenis van een blauwe trouwjurk is erg mooi. Tegenwoordig trouwen nog weinig bruiden in een blauwe bruidsjurk. Je kunt het blauw ook op een andere manier terug laten komen. Denk hierbij aan blauwe pumps, blauwe bloemen, een sieraad met een blauw steentje of een blauw lint om je taille.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *