Of je nu al langer in een huis woont, of gaat verhuizen; je komt altijd voor verschillende keuzes te staan op het gebied van indeling en verbouwing. Je loopt op de eerste verdieping of op zolder en ziet dat het donker is. Als er wat meer licht binnen zou komen, zou je misschien veel meer met de ruimte kunnen. De hoeveelheid licht bepaalt voor een erg groot deel hoe de ruimte eruit ziet en wat je ermee kunt. Van een donkere zolderkamer kun je, door middel van een dakkapel of dakraam ineens een slaapkamer maken. Maar wanneer kies je voor een dakkapel, en wanneer kies je voor een dakraam?

De voordelen van een dakraam

Het toevoegen van een dakraam aan je zolder zorgt direct voor een waardeverhoging van je woning. Dat is natuurlijk een van de grootste voordelen. Een dakraam is vooral een goede keuze als je je zolder wat lichter wil maken. Wil je hier bijvoorbeeld een hobbykamer van maken, of wil je graag deze ruimte gewoonweg beter kunnen benutten? Dan is het zeker een slimme keuze om een dakraam te laten plaatsen. Een dakraam zorgt er op zijn beurt ook voor dat de ruimte beter geventileerd wordt; je kunt het raam natuurlijk gewoon open zetten! Dat zorgt voor een prettiger binnenklimaat. Over het algemeen zorgt een dakraam ervoor dat het prettiger is om op de zolderkamer te zijn en dat de ruimte dus ook beter benut kan worden. Daarnaast kost het plaatsen van een dakraam niet veel geld en is het zo gedaan, zonder dat je er al te veel overlast van ondervindt.

De voordelen van een dakkapel

Een dakkapel daarentegen, kost natuurlijk wat meer geld. Het is een grotere onderneming en er komt net wat meer bij kijken. Waar een dakraam laten plaatsen wat beter geschikt is voor een zolder of zolderkamer, kun je met een dakkapel echt een slaapkamer maken van een kamer die daar in eerste instantie niet voor geschikt is. Heb je een dak dat erg ver doorloopt, en zijn er daardoor op de eerste verdieping kamers die wat kleiner zijn? Met een dakkapel creƫer je niet alleen meer licht, maar ook veel meer ruimte! Van een kleine kamer waar eigenlijk net geen bed kan staan, kun je met een dakkapel een volwaardige slaapkamer maken.
Wil je enkel meer licht, dan is het een slimmere keuze om een dakraam te laten plaatsen. Als je ook meteen meer ruimte wil, dan is een dakkapel raadzaam. Ook is het belangrijk om te kijken naar het budget. Heb je een minder groot budget, dan past een dakraam daar beter bij. Heb je meer budget en wil je graag investeren in een woning, dan is een dakkapel laten plaatsen een goede keuze.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *