dakisolatie-aanbrengenEen dakisolatie specialist kan dakisolatie aanbrengen en dat bespaart flink wat geld. De snelste manier van geld te besparen is door het niet uit te geven. Dakisolatie kan je vele honderden euro’s op jaarbasis besparen. Dan te bedenken dat de meeste mensen langer dan 10 jaar in een woning blijven wonen…

Voordelen dakisolatie

Dakisolatie aanbrengen kun je door een specialist laten uitvoeren. Dit gebeurt snel en vakkundig. Elk dak is in feite te isoleren van zowel binnen als buiten. Het isoleren van een dak heeft meerdere voordelen. Zo krijg je een beter energielabel wat al lonend kan zijn bij de verkoop van je huis. Het reduceren van vocht in de woning en schimmelplekken op het dak is ook een bijkomend voordeel van dakisolatie. Maar het grootste voordeel is het voorkomen van warmteverlies en een enorme besparing.

Warmte stijgt op

Warmte gaat omhoog en ontsnapt via het dak. Hierdoor raak je de warmte kwijt. Warmte opwekken gebeurt bij veel huizen door een centrale verwarming/CV ketel. De CV ketel werkt op gas en gas is een kostbaar iets. Om een huis warm te krijgen moet er dus gestookt worden. Hoe minder isolatie er in de woning aanwezig is, hoe meer er gestookt moet worden om de woning op temperatuur te krijgen en te houden. Dakisolatie houdt warmteverlies tegen waardoor je minder hoeft te stoken. Hierdoor bespaar je dus direct geld en niet zo’n klein beetje ook.

Voordeel in de zomer

Naast het besparen van stookkosten heb je ook voordeel in de zomer wanneer dakisolatie is aangebracht. De warmte wordt namelijk buiten gehouden en komt minder snel via het dak naar binnen. Hierdoor loopt de temperatuur minder snel op en hoe je minder te koelen. Slaap je op zolder dan merk je een wereld van verschil.

Dakisolatie aanbrengen buiten- of binnenkant dak

Dakisolatie aanbrengen kan niet alleen vanaf de buitenkant van het huis maar ook vanaf de binnenkant. Het is maar net hoe de situatie eruit ziet. Daarom is het verstandig om eens contact op te nemen met een dakisolatie specialist en te informeren wat er allemaal mogelijk is en wat het gaat kosten. De kosten zijn binnen korte tijd terugverdiend omdat de besparing enorm is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *