Veel mensen vinden het heerlijk om een nachtje in een hotel te slapen. Tijdens een weekendje weg krijg je een heerlijk relaxed gevoel als je verzorgd wordt in een hotel. Een heerlijk bed, zachte schone baddoeken en je hoeft niets zelf te doen. Thuis kun je ook de sfeer van een hotelkamer creëren. Natuurlijk moet je hier wel zelf je bed opdekken, je handdoeken wassen en je eigen ontbijt maken. Maar de sfeer van een hotelkamer kun je zeker wel maken. We geven je enkele handige tips!

Boxspring

Een boxspring geeft vaak al een luxe uitstraling. Doordat dit bed een stuk hoger is dan een lattenbodem, is dit een echte eyecatcher. Ook is het in- en uitstappen erg gemakkelijk. Voor een boxspring kun je bijvoorbeeld terecht bij Slaaploods. Als je een luxe boxspring hebt, kun je deze natuurlijk ook aankleden met luxe beddengoed. Maak je bed overdadig op zodat je er heerlijk in kunt wegkruipen. Veel kussens en zachte plaids horen echt bij deze sfeer.

Materialen

Het gebruik van luxe materialen geeft ook de chique uitstraling die je wil bereiken. Een voorbeeld is marmer. Glimmende materialen geven dit effect ook. Zeker in combinatie met zwart en grijs straalt dit luxe uit.

Kleuren

Kleuren kunnen heel veel betekenen voor jouw slaapkamer. Donkere kleuren kunnen een knus gevoel geven. Ook warme tinten zorgen voor dit gezellige effect. Houd je niet van donkere kleuren? Ook wit is prachtig en chique. Dit geeft een luxe en fris gevoel. Ook in combinatie met wit kun je glimmende materialen kiezen. Maar hout en tapijt past hier ook perfect bij. Kies dus wat het beste bij jouw stijl past.

Verlichting

Verlichting is ook een belangrijk onderdeel om de echte hotelkamer sfeer te bereiken. Natuurlijk moet er sprake zijn van een goede raambekleding zodat je niet te vroeg wakker wordt. Vind je het juist heerlijk om door het daglicht gewekt te worden? Kies dan voor chique lichtdoorlatende gordijnen. Dit is een persoonlijke voorkeur dus zet je wensen goed op een rijtje voor je de aanschaf doet. Ook de lampen in de kamer zijn van belang. Het is bijvoorbeeld fijn als je de lichten in de kamer kunt dimmen. Zo kun je de verlichting aanpassen aan het moment van de dag. Lees je graag in bed? Dan is een leeslampje een must!

Stoelen

Wat we vaak terugzien op een hotelkamer is een zitje. Een tafeltje met stoel of een paar fauteuils bij elkaar. Hier kun je lekker even ontspannen, een boek lezen of een aflevering van je favoriete serie kijken. Het creëren van een zitje is dus een heel goed idee!

Bergruimte

Om de ultieme hotelkamer sfeer te creëren moet er rust en eenheid zijn. Zorg er dus voor dat je voldoende bergruimte hebt om al je spulletjes in op te bergen. Als deze los rondslingeren zal er een rommelige sfeer ontstaan.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *