Om te kunnen genieten van mooie wandeltochten door weer en wind en in verschillende typen landschap heb je goede schoenen nodig. En dan niet zomaar een paar gympen maar schoenen die je helpen op meerdere vlakken.

Waaraan moet een goede wandelschoen voldoen?

Wanneer je loopt op verharde wegen is het belangrijk dat je schoenen een goede demping hebben, hebben ze dat niet dan kun je op den duur last krijgen van je knieën, rug, nek of zelfs je hoofd. Om blaren, eelt, likdoorns of irritatie bij je nagels te voorkomen heb je schoenen nodig die precies jouw maat zijn en niet voor extra druk of wrijving op de huid zorgen. Houdt bovendien rekening met de temperatuur. Als het warm is kun je gebaad zijn bij wandelschoenen in een lager model met een ademende voering. Wanneer het buiten koud is kun je beter kiezen voor een hoog model met een isolerende voering. Het is bovendien belangrijk dat je wandelschoenen waterdicht zijn zodat je geen natte sokken krijgt en blaren oploopt. Een goede wandelschoen ondersteunt je voeten voldoende waardoor je minder snel blessures oploopt en langer door kunt lopen zonder je spieren en pezen over te belasten. Tot slot wil je natuurlijk niet uitglijden en hebben je schoenen een zool nodig met voldoende grip.

Simply more…

Schoenen van de hoogste kwaliteit met perfecte pasvorm en innovatief op elk gebied komen van het Beierse merk Lowa. Met de slogan ‘Simply more…’ produceert Lowa al sinds 1923 schoenen op het hoogste niveau. Dit trotse bedrijf is nog altijd gevestigd in de Duitse staat Beieren en sluit geen compromissen. Ook Zwerfkei gaat voor kwaliteit en heeft daarom een ruim assortiment van deze hoogwaardige schoenen. Om te schoenen naar behoren te kunnen testen is er bovendien een heus wandelpad aangelegd in de winkel.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *