Er zijn verschillende cocktails die uit speciaal uit een bepaald land komen. Wanneer je veel van de wereld hebt gezien, kun je dit vast beamen. Binnenkort een reisje gepland? Dan is het zeker belangrijk om te weten waar je welke cocktail kunt drinken. Want daar houden we allemaal wel van! Weet jij welke cocktails er echt bij Brazilië, Mexico of Cuba horen? Je leest het hier!

Pina Colada

Funny fact om mee te beginnen, is dat eigenlijk niemand precies weet waar het woord “cocktail” vanaf is geleid. Men denkt dat het van het woord cock-tailed komt, een benaming uit de 18e eeuw die werd gebruikt om een niet-raszuiver renpaard aan te duiden. Een goede naam dus voor een mix van rassen, daar op door bordurend is de naam cocktail ontstaan voor een mix van drankjes. Anyway, wat maakt het uit. De eerste cocktail die we willen toelichten is de Pina Colada. Pina Colada bekend gezeefde ananas in het spaans en is een mix van witte rum, ananassap en kokosmelk. Oorspronkelijk uit Puerto Rico, dus mocht je daar naartoe gaan. Er doen verschillende verhalen de ronde, maar waarschijnlijk is het drankje ontstaan in een chique beroemd hotel, waar een barman werd gevraagd te experimenteren met verschillende ingrediënten. En zo ontstond de Pina Colada!

Mojito

De Mojito mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze ultieme cocktail vindt haar oorsprong in tadaaaa.. Cuba! Dit bekende drankje wordt het liefst gedronken in de lekkere zomerzon aan het zwembad. Maar ook in de winter, is het een populaire cocktail. Een mix van white-rum, limoensap, sodawater, rietsuiker, munt en ijsblokjes. De cocktail bestaat al enige tijd voordat deze bekend werd. De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway werd fan van het drankje, nadat hij deze had besteld in een Cubaanse bar genaamd “La Bodeguita del Medio”. En zo geschiedde.

Caipirinha

Deze rasechte Braziliaanse cocktail is op een bijzondere manier ontstaan. Het is van oorsprong namelijk een medicijn tegen de griep. De eerste Caipirinha’s werden waarschijnlijk gemaakt op het platteland van São Paulo, het woord Caipirinha is namelijk afgeleid van het Braziliaanse woord Caipira. Dit is eigenlijk een soort van scheldwoord waarmee ongeschoolde plattelandsbewoners worden aangeduid. Een mix van limoen, cachaca, ijs en suiker maken ons daarin echter wel erg blij. Cheers!

Blue Hawaii

Één keer raden waar deze cocktail vandaan komt, juist, Hawaii! Deze blauwe overheerlijke cocktail is gemaakt op basis van rum, Blue Curaçao, Sweet & Sour, wodka en ananassap. Wederom bedacht door een chique hotel. Het gerucht gaat zelfs dat dit hotel is benaderd door het merk ‘Bols’, met het verzoek om een cocktail te bedenken met het blauwe goedje ‘Blue Curacao’. Dit moest het prominente ingrediënt zijn, en dat is gelukt!

Margarita

Dit mexicaanse pareltje mag natuurlijk niet op de lijst ontbreken. Een combinatie van witte tequila sec, limoensap, ijs en zout. Het gerucht doet de ronde, dat de Margarita eigenlijk is ontstaan omdat men vond dat je tequila beter niet in één keer moet opdrinken. Het drinken op een “nette manier”, omdat het in één keer dus te heftig is. Een leuke anekdote dus om dit lijstje af te sluiten.
Waar gaat jouw volgende reis naartoe? En nog belangrijker, in welk land drink jij de eerstvolgende lokale cocktail?

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *