Als je een chique etentje geeft is het belangrijk van al goed te starten en het aperitief is daarvoor het ideaal begin.
Tegenwoordig is een gin-tonic super hip maar eigenlijk blijft champagne het beste aperitief dat je kan geven. Champagne is licht en parelend en het zorgt ervoor dat de maag open komt te staan. Bovendien beïnvloed champagne je smaakpalet ook niet dus het heeft geen invloed op de wijn die je nadien serveert.
Alleen… wat geef je als hapje bij een goed glas champagne? Chips of salami past helemaal niet dus je moet iets op tafel zetten dat evenwaardig aan de champagne is. Hieronder geef ik een voorbeeld van een hapje dat perfect past bij een glas lekkere champagne:

Een hapje voor bij de champagne

Oesters à la Normande

Ingrediënten:
12 of 24 creuses
crème fraîche
3 sjalotten
wijn, champagne of appelcider
Bereidingswijze:
Hak de sjalotten fijn en doe ze in een steelpannetje met wat roomboter. Zet het vuur halfhoog.
Voeg een beetje wijn toe, laat dit op het vuur staan en indampen. Kraak de oesters open en vang het vocht op, snij de oesters los uit de schelp en laat ze uitlekken in een zeef.
Voeg een deel van het vocht toe aan de sjalotten. Voeg weer een beetje toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Hoe langer en hoe meer wijn en vocht je toevoegt des te smaakvoller de sjalotten worden.
Laat de sjalotten afkoelen en vermeng ze met de crème fraîche. Schep dit over de oester, die je terug legt in haar schelp. Verwarm de oven voor op 225 graden. Zet de oesters ongeveer 5 minuten onder de grill in de oven of totdat de crème fraîche kleur krijgt.
Calvados, Marc de Bourgogne als extra smaak aan het einde toevoegen.
Wil je graag nog andere hapjes voor bij de champagne? Lees dan dit artikel.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *