Buitenmuren van je woning geven aan in welke staat het huis is. Tenminste de eerste indruk. Met een goede laag verf lijkt de woning weer fris en verzorgd en stijgt de woning in meerwaarde. Verder beschermt de verf de buitenmuren tegen de Nederlandse weersverschijnselen. Regen, wind, vrieskou maar ook de zon. Om te gaan schilderen is nogal de nodige voorbereiding nodig. Neem hiervoor de tijd en ga voor de producten van de betere kwaliteit. Dit geeft een betere garantie op een mooi resultaat en biedt een langdurige bescherming.
 

Waar op te letten?

Hieronder een aantal aandachtspunten die u kunt gebruiken voor een mooi resultaat.
 
Het beste is om acryl gevelverf te gebruiken voor buitenmuren. Acryl houdt  het vocht buiten en zorgt ervoor dat de muur deels waterafstotend wordt. Ga voor het verven even met het oog langs de muur en kijk wat je kan verwijderen zoals raamluiken, obstakels, struiken en klimop. Controleer de muur kapotte voegen, pluggen, schroeven en spijkers.
 
Herstel kapotte voegen en scheuren. Als u een oude muur gaat schilderen is het aannemelijk dat deze wat gaten en scheuren bevatten. Voordat u gaat schilderen moet u dit oplossen door kapotte voegen uit te slijpen en te herstellen.
 
Een nieuwe muur bevat vaak salpetervorming en witte vlekken op de muur. Dit is eenvoudig af te borstelen met een staalborstel of Multi-Stripper met reinigingsschijf. Zorg ervoor dat de schoon gemaakte muren niet opnieuw nat worden. Zorg ervoor de muur schoon genoeg is. Zorg er voor dat mos en groenvorming op de muren verwijderd zijn. Was de muren met bleek water en laat het enkele uren inweken en spoel het na met water. Let er op dat de muren goed droog zijn voordat u kan schilderen. Dit kan enkele dagen duren.
 
Met een hogedrukreiniger kan het meeste vuil van de muur af gespoten worden. Hierbij is het raadzaam om een ontmossingsproduct te gebruiken. Dit kunt u laten inweken en vervolgens weer afspuiten. Als de muur opstijgend vocht bevat, is dat verstandig om eerst op te lossen voordat u gaat schilderen. Dit probleem kan aan de isolatie liggen.
 

Aan de slag

Als de muren goed schoon zijn kunt u beginnen met de voorbereidingen op het schilderen. Plak de kozijnen af met plasticfolie en schilderstape. Schilder de randen langs de kozijnen en houtwerken met een kwast. Let er op dat je genoeg verf gebruikt. Op de lange termijn kan er namelijk kleurverschil optreden als er te weinig is gebruikt.
 
Voor de grotere vlakken gebruikt u een langharige rol. Verf in verticale banen om een mooi strak effect te krijgen. De kleinere oppervlakken gebruik je een smalle verfroller.
 

De aannemer in Hoofddorp

Heeft u liever een kenner van het vak die uw woning weer een frisse uitstraling geeft? Kies voor een ervaren specialist. De aannemer in Hoofddorp is al jaren kundig in zijn werkzaamheden binnens- en buitenshuis. Denk u ook aan een nieuwe keuken of het binnen werk te laten schilderen? De aannemer in Hoofddorp gaat voor een uitstekende service voor een goede prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *