Een brandveilige woning is natuurlijk een absolute must om in alle rust te kunnen leven in je woning. Zonder een veilig gevoel in je woning is je woning geen thuis meer. Brandveilig wonen is bereikbaar en eigenlijk helemaal niet zo lastig te bereiken. Door middel van de installatie van ventilatoren kunnen er razendsnel maatregelen genomen worden bij uitslaande brand. Ventilatie zal brand niet zozeer voorkomen, brand ontstaat namelijk meestal door storingen in elektriciteit, maar kan het verspreiden hiervan wel sterk beperken. Hoe je dat het beste aan kunt pakken leg ik uit in deze blog.

Brandkleppen

Door brandkleppen aan te brengen in de ventilatiekanalen van je woning kun je heel nauwkeurig en efficiënt de stroom van brand reguleren. Brandkleppen kunnen ventilatiekanalen namelijk geheel of in delen afsluiten. Dit zorgt ervoor dat de ruimtes luchtdicht gemaakt kunnen worden. Aangezien brand zich voedt met de zuurstof in de ruimte is het logisch dat de brand hierdoor minder goed om zich heen kan slaan en beter beperkt kan worden.

Vlinderkleppen

Een goed voorbeeld van brandbeveiliging in ventilatie zijn vlinderkleppen. Het grote verschil tussen brandkleppen en vlinderkleppen is dat vlinderkleppen op afstand gereguleerd kunnen worden. Dit betekent dat je enerzijds de ventilatie kunt reguleren en anderzijds ook direct de brand kunt reguleren. Wanneer je gebruik maakt van ‘slimme’ elektronische vlinderkleppen kun je vanaf één centraal punt alle ventilatiekanalen sluiten of juist openen. Logischerwijs maakt dit de ventilatie beter en handiger.

Brandwerende ventielen

Wanneer je helemaal zeker wilt zijn van een brandveilige werkplek of woonplaats, ga je voor brandwerende ventielen. Deze ventielen smelten namelijk dicht bij brand en creëren hierdoor een vacuüm, dan weet je natuurlijk helemaal zeker dat je absoluut geen uitslaande branden in je woning krijgt.

Niet zeker? Vraag het de specialist

Ben je er na het lezen van deze blog toch nog niet helemaal uit? Schakel dan de hulp in van een specialist. Zij kunnen vaak heel precies berekenen welk type brandwerende ventilatie het meest geschikt is voor jouw situatie.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *